Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • Violon3: "Előfordul, hogy egy-egy próbajáték után a vesztes német pályázó megnyeri a zenekar ellen indított... (2017.09.24. 09:31) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása

Kb. egy éve kérdezem meg minden héten a konditerem recepciós hölgyeitől, nem tudnának-e a férfi öltözőben elhelyezni egy cipőkanalat. Sokszor van, hogy onnan megyek egyből megbeszélésre, így elegáns cipőbe kell bújnom átöltözés után, aminek a sarka könnyen „megtörik” cipőkanál használata nélkül. Mindegy, mennyire lazítom meg a fűzőt, a sarok felső pereme minden egyes bebújásnál életveszélyben van.

Én azok közé tartozom, akik szeretnek vigyázni a cuccokra – így például a cipővásárlásnál kötelező a sámfa megvásárlása is. Tudom, hogy egy nagy ember szerint piperkőc, aki kisámfázza a cipőjét, de akkor én vállalom, hogy piperkőc vagyok. Arról nem is beszélve, hogy legalább egy évvel tovább megtartja a cipő a normális formáját, így nem kell olyan gyakran újat venni.

Két napja volt szerencsém a konditerem tulajdonosa felé is jelezni ezt a hiányosságot. Szépen, illedelmesen megkérdeztem, volna-e lehetőség egy cipőkanalat kérni a férfi öltözőbe.

Az úriember hirtelen felegyenesedett, és úgy elkerekedtek a szemei, mint ha rántott sajtot rendeltem volna áfonyával. Aztán visszatért a rendes kerékvágásba, és száját félrehúzva így szólt: „Sportembereknek minek a cipőkanál?!”

Nos, Tisztelt Tulajdonos Úr!

  1. Én zenész vagyok, nem sportember. Azért járok Önökhöz, mert mindenféle testi nyavajámra jó gyógyszer a rendszeres mozgás, és inkább szenvedek a teremben, mint hogy öt év múlva egy marék gyógyszert kelljen bevennem. Egyben tudatom Önnel, hogy bevételeinek 90%-át a hozzám hasonló apukák és anyukák, vállalkozók és óvónők jelentik, a fennmaradó – maximum – 10% a sportember. Kérem, töltsön el egy átlagos napot intézményében, és számolja össze, hány sportember jön be a terembe!
  2. A sportember arról ismerszik meg, hogy nem vigyáz a cipőjére?! Én azért ismerek jó néhányat, aki vitatkozna Önnel, és – úgy jó sportemberesen – megmagyarázná, mekkora hülyeséget beszél.
  3. Az évek óta tartó válság egyik pozitív hozadéka volt, hogy a szolgáltatók és kereskedők megértették: a vásárló az első. Sok helyen tényleg úgy kezelik már az ügyfelet, mint ha tudnák: abból élnek, hogy otthagyja náluk a pénzt. Biztos, hogy egy 870 Ft-os beruházást egy ilyen mondattal kell elhárítani?
  4. Szeretném emlékeztetni Önt: most még monopolhelyzetben van településünkön, de kb. egy kilométerre az Ön termétől nemsokára megnyílik egy sokkal nagyobb konditerem. Ön szerint mi lesz, ha ott bekészítenek egy cipőkanalat a férfiöltözőbe?

Na megyek edzeni...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr675216127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evonoir 2013.04.24. 10:55:32

Az még tényleg nem jutott eszedbe kb. 1 év alatt, hogy vigyél magaddal egy cipőkanalat?

Pöhölyke 2013.06.09. 16:22:47

Igazad van. Olyan minimumok jólesnek és alapvetőek a mai világban, hogy egy cipőkanál (amit mellesleg el lehet számolni költségként) nem lehet gond egy edzőtemben.