Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása 

Minden okom meg van rá, hogy haragudjak Bársony Bálintra.

Pedig sokáig jóban voltunk, ő volt az egyetlen magyar könnyűzenész, akit a Brothers elvitt magával egy külföldi koncertjére. Bécsben, a Joe Zawinul's Birdland-ben volt fellépésünk, és lukat beszéltünk a kinti menedzsment hasába, így egy szám erejéig hozzájárult Bálint fellépéséhez (amiből aztán három lett:-). Itthon is játszottunk vele, legtöbbször Al DiMeolával közösen írt számunkat (23. zsoltár) adtuk elő.

Aztán történt, hogy Balival megalakítottuk a Bolyki Soul&Gospel kórust. Egyre több szakmabelihez jutott el a nagyszerű produkció híre, így Bálinthoz is, aki felkért, lépjünk fel a Millenáris Teátrumban általa szervezett „Sztár Jam Session” koncerten. A felkérést elvállaltuk, és a koncerthez közeledve Bálint egy-két próbára eljött a kórus próbatermébe.

Egy ilyen alkalommal Bali elmesélte neki, milyen grandiózus tervünk van: szeretnénk az egész országot megénekeltetni egy közös dallal, hogy az éneklésen keresztül elkezdődjön egy újfajta közösség építés sok szenvedést látott kis hazánkban. Részletesen elmondta, hogyan fogjuk bevonni a legkisebb falvak lakóit is, sőt, az országhatáron kívül élőket is a nagy nemzeti együtt éneklésbe, majd ment tovább a próba.

Néhány nappal később jött a Sztár Jam Session a Millenárison. Jó buli volt (mint mindig), majd a végén Bálint kiállt a színpadon lévő sok zenész és a Bolyki Soul&Gospel Kórus elé, és elmondta, hogy van egy hatalmas, grandiózus terve: szeretné az egész országot megénekeltetni egy közös dallal, hogy az éneklésen keresztül elkezdődjön egy újfajta közösség építés sok szenvedést látott kis hazánkban. Azt is elmondta, hogy szeretné bevonni a legkisebb falvak lakóit is, sőt, az országhatáron kívül élőket is a nagy nemzeti együtt éneklésbe. Majd ott helyben felkérte a Bolyki Soul&Gospel Kórust, csatlakozzon kezdeményezéséhez, és reményét fejezte ki, hogy mások is mellé állnak.

Köpni-nyelni nem tudtunk. Nem vagyunk indulatos csávók, de ez akkora pofátlanság volt, hogy Balival tíz percre eltűntünk a színről, nehogy valakinek valami csúnyát mondjunk. Miután lehiggadtam, megkerestem Bálintot, és elmondtam neki, hogy ilyen tisztességtelen húzással még soha nem találkoztam, és nagyon csalódottak vagyunk miatta. Erre ő kikelt magából, hogy „Nem az a lényeg, KI csinálja a dolgokat, hanem, hogy csináljuk! Álljunk be mögé, és csináljuk együtt, mert ez egy jó dolog.” Próbáltam elmagyarázni, hogy ez a MI ötletünk, MI szeretnénk megcsinálni, és ha akar, nyugodtan álljon be mögénk, de ne nyúlja le a projektet. Nem hallgatott meg, rám vágta az ajtót. Az óta nem beszéltünk, csak figyelem, mit csinál az ötletünkből.

Elmentem a MOM-ban tartott koncertjükre is, kíváncsi voltam az eredményre.

És most megjelent az „Összetartozás dala”.

Íme:

Persze, Bali sem állt le a terv megvalósításával, és megszületett a „Mi dalunk 2013”.

 

Kb. másfél hónapja zajlik a „Mi dalunk” május 30-i országos együtt-éneklésének kampánya, amikor is a Kossuth rádió le fogja játszani a zenét, és a kórusok országszerte éneklik rá a dalt. A www.midalunk.hu oldalon mindenki megtalálja a kottákat, a zenét, valamint ide lehet feltölteni a kórusok éneklését megörökítő videót is.

Ma pedig elindult az „Összetartozás dalának” kampánya. Június 4-én a közszolgálati rádiók le fogják játszani a zenét, amire a kórusok ráénekelhetik a dalt. Van egy weboldal is, ahol mindenki megtalálja a kottákat, a zenét, és ahova a kórusok feltölthetik az éneklésről készült felvételeiket.

De nem ez az igazi baj.

Az a nagy baj, hogy ezzel a dallal Bálinték meghekkeltek egy igen jó kezdeményezést. Sajnos, az „Összetartozás dala” olyan gyengére sikerült, hogy képtelenség lesz bevonni az embereket a közös éneklésbe. Rövid, néhány órás létezése alatt már több tucat cikk jelent meg, mely ízekre szedi (a valóban szerencsétlen) alkotást.

 Röviden összefoglalom, mi a baj vele:

  1. A gyermekeknek (is) szánt dal nem gügye, hanem könnyen megjegyezhető, éneklésre csábító zene. Attól, hogy a szöveg „la-la-la-la-la”, még nem énekeljük szívesen az adott zenét. Ahhoz olyan zenei fordulatok kellenek, olyan zenei kísérettel.
  2. Ha szeretnénk, hogy sokan énekeljék dalunkat, hangterjedelme maximum 5-6 hang lehet a közép-lágéban, mivel itt tud szinte mindenki énekelni.
  3. Olyan szöveget kell írni, melyet saját tapasztalata alapján egy gyermek is könnyen át tud élni, egyszerű kapcsolódni hozzá.
  4. A dal célja nem a hagyományőrzés/népi kultúra terjesztése, hanem a közös élmény megszerzése. Ha tömegeket akarunk elérni, igyekezni kell olyan zenei stílust választani, amit a gyerekek szívesen énekelnek, és a szülők is képesek befogadni.

Az már csak hab a tortán, hogy ezt a dalt Trianonhoz akarják valahogy kötni, holott az „együtt énekel az ország” akció nem egy nemzeti gyásznaphoz tartozó esemény. Akár hogy akarom, nem tudom ezt a két dolgot egymáshoz társítani.

Ez tehát jól el lett baltázva…

DE!

Azoknak sem adok igazat, akik fröcsögve szidják a kezdeményezést, ugyanis végre elindultunk egy jó irányba! Lehet, hogy sántít a dal (persze, hiszen "talpaink egymásra lépnek":-), de végre a hivatalos kormányzati kommunikációban is megjelent a közösségépítő éneklés fogalma!!!!!!! 

Kedves Barátaim! Ha valakinek, hát nekünk biztosan fáj Bársony Bálint akciója. De legalább elindult egy olyan dolog, amiért sokan, régóta küzdünk. Igen, jött ez a jampec, aki a témába belecsöppenve raszta frizura helyett tulipános inget vett, és lenyúlta az ötletet – de legalább elindult valami! A minisztérium valamiért idén az ő dalát választotta (nem tudom, hány közül:-), de mostantól meg van az esély, hogy jövőre más dalt válasszanak. Úgyhogy írjatok dalt!!!!!!

Aztán már csak egy kis ráhatás kell, hogy ne Trianon miatt válasszanak dalt, hanem, mert ez FONTOS! És megkérjük őket, hogy tegyék az akciót néhány nappal korábbra, mondjuk gyermeknapra.

De a legfontosabb, ami a lényeg, és amit nem győzök hangsúlyozni: addig jó, amíg a minisztérium dalt választ!

Úgyhogy végül is: köszi, Bálint!

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr65313863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márk Simon 2013.05.24. 00:30:01

Tanulság:Vigyázz, mit és kivel osztasz meg, mert könnyen, könnyem lesz a vége... A mesék általában úgy fejeződnek be, "és a jó legyőzte a rosszat, a gonosz pedig elnyerte méltó büntetését..." legyen igy :) BB vs BB: 0-1 mármint a dal!

Trejo 2013.05.24. 14:31:17

Az összetartozás dala a legocsmányabb zaj amit valaha hallottam. Amennyiben a készítői a világ legszarabb számának előállítását tűzték ki célul, sikerült maradandót alkotniuk. Nem bírom elképzelni, hogy ezt alul lehet múlni.

A másik szám sem nagy durranás. :-D

Pékszakállú Henceg 2013.05.24. 14:32:47

Elloptak ezek már 3000 milliárdot is, egy dalocska ezek után nem tétel.

Tópaszegi 2013.05.24. 14:37:22

Szerintem meg baromira nem jó dolog, ha egy miniszteréium dalt választ! Miért kell még egy ilyen kezdeményezésnek is a politikáról szólnia, miért kell bármilyen kormányzati szerv a közös énkeléshez? Könyörgöm, 2013-at írunk, a legkisebb faluban is van internet, több mobil előfizetés van az országban mint ahány ember, semmi szükség kormányzati támogatásra bármilyen összefogáshoz.

Persze ha a cél valóban egy össznemzeti összefogás és nem csupán egy politikai tábor összefogása.

Ami magát a nagy nemzieti összefogást illeti, pillanatnyilag elég nehéznek látom. Amikor ma elég annyi, hogy valaki valamiben ne értsen egyet a kormánnyal és máris lekommunistázzák, (de még a szüleit is) amikor ma a kormányzás legfelsőbb szintjein megy a buzizás és a kormány zsidózó, cigányozó antiszemitákat jutalmaz magasrangú állami kitüntetésekkel, amikor nyíltan politikai kötődés alapján bírálnak el pályázatokat, akkor itt szerintem a nemzeti összefogás legerősbb gátja maga a magyar kormány. Enyhén szólva is elég félresikerült gondolat, pont egy ilyen kormánytól remélni a nemzeti összeburlást. Először talán a nemzeti lövészárkokat kellene betemetni és a biztonság kedvéért be is betonozni, amíg ez nem történik meg, sőt amíg minden nappal mélyebbre ássák az árkot, addig ebben az országban semmiféle nemzeti összefogásról, összetartozásról nem lehet beszélni.

getva 2013.05.24. 14:48:36

na, látom már össze is ugrottak a nemzetiegyüttműködők ezen a hazug fideszes mocskon.
Javaslom amúgy, hogy a soron következő rendes heti holómegemlékezés és rettegés hivatalos nótája az always look on the bright side of life legyen a Blájenből. Ha már a békediktátum évfordulójára időzítve ilyen könnyed, vidám kis dalocskát sikerült kinyomni - gondolom, nem sért ez érzékenységet, áááá, nem ! - talán nem lesz baj abból se.

Mária 2013.05.24. 14:52:03

"Azoknak sem adok igazat, akik fröcsögve szidják a kezdeményezést, ugyanis végre elindultunk egy jó irányba! "

Kedves Posztoló!

Egészen addig bólogatva olvastam a gondolataid, amíg el nem értem a "fröcsögve" szóhoz.

Onantól nem olvastam tovább.

Ha neked az ellenvélemény egyenlő a "fröcsögve szidással", akkor te sem vagy különb, mint azok, akik ellopták az ötleted.

Megérdemlitek egymást.

Mária 2013.05.24. 14:57:13

És egy kérdés:

Mi a búbánatos lóherét keres a kormányzati kommunikációban a "közösségépítő éneklés" fogalma?

A kormányzatnak az a dolga, hogy irányítsa az államapparátust.

Az énekeltetést hagyják meg azoknak, akiknek meg az a dolguk.

Rossz emlékeink vannak arról a korszakról, amikor a boldog és együgyű nép, ami természetesen homogén volt, együtt lépett, egyet gondolt és a szíve is egyszerre dobbant, kipirosodott orcával, csillogó szemmel zengte bele a Fényes Szelekbe a pártközpont megrendelésére íródott dalocskákat.

Netuddki. 2013.05.24. 14:58:21

Háááát, a midalunk is emlékeztet valamire.
"...érintésed kell nekem..." vagy mi. Hehe.

I_Isti 2013.05.24. 14:58:41

@Mária: biztató jövőkép...

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2013.05.24. 15:01:08

@Mária: Azt nem írta, hogy mindenki fröcsög, csak azt, hogy van olyan, aki fröcsögve szidja.

Meg is kapta tőled rögtön, hogy megérdemli. Milyen lenne, ha fröcsögnél?

Mária 2013.05.24. 15:02:30

@Egyedi nicket kell megadnod:

"Milyen lenne, ha fröcsögnél?"

A nevemre kattintva visszaolvashatod, milyen, amikor éppen fröcsögök :)

Netuddki. 2013.05.24. 15:04:03

@Tópaszegi: "Miért kell még egy ilyen kezdeményezésnek is a politikáról szólnia, miért kell bármilyen kormányzati szerv a közös énkeléshez?"

Azér bammeg mert az ilyen kezdeményezések is a pénzről szólnak. Mármint a közpénzről, a csekket meg a minisztériumok töltik ki. A balfasz, megosztó orbán rezsimnek meg a nagy újraegyesítő képében kell tetszelegni. Mintha nem ők osztották volna meg a magyarokat a jobb meg a bal, meg a fidesz, nemfidesz vonalon...

tobeor 2013.05.24. 15:04:24

Meglopott a Fidesz? Állj be a manyuposok meg a trafikosok mellé. Lesztek még többen is.

Mondjuk a Fideszhez tökéletesen passzol hogy még az összetartozásos dal ötletét is lopták.

Javaslataim a dal átnevezésére:
- Fideszbecsület
- Tolvaj-induló
- Klepto-nóta

Netuddki. 2013.05.24. 15:07:19

@Mária: "A kormányzatnak az a dolga, hogy irányítsa az államapparátust."

Na, pont ez az amihez nem értenek. Ezért próbálkoznak ilyen buziságokkal (már bocsika, de akkor is annak tartom az ilyet)...

I_Isti 2013.05.24. 15:08:22

@valerio: ugyanmár, ez k-u-l-t-ú-r-a. Ez persze hogy tilos.

Tópaszegi 2013.05.24. 15:09:15

@kovi1970: Részemről költői volt a kérdés, egyértelmű, hogy erről van szó, de úgy tűnik, a poszt szerzője ezzel nincs tisztában.

=Ford Prefect= 2013.05.24. 15:09:25

NKA támogatás:

ÖTLET-SOFT SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KORLÁTOLT FELEŐSSÉGŰ TÁRSASÁG - BUDAÖRS

'HANGOLD ÚJRA - ADD TOVÁBB' - GERGELY ÉVA ÉS BÁRSONY BÁLINT DALAIT TARTALMAZÓ ZENEI CD MEGJELENTETÉSÉRE
5.000.000 Ft 4982/25

pizzaboy 2013.05.24. 15:12:11

Szükség lenne egy Önmegtartóztatás Dalára is.

Egyedi nicket kell megadnod · http://irkalmanyok.blog.hu 2013.05.24. 15:12:24

"Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Doncsev András felesége énekli a nemzeti összetartozás dalát."

:D nótamutyi?

valerio 2013.05.24. 15:13:16

Egyébként részvétem a lenyúlásos sztorihoz... Vígasztalásul itt egy észt "összetartozás" dal, 25000-ren éneklik a 100 ezres közönségnek, ebben az irányban szerencsésebb mozogni, és el se lopják, mert "az üresség irtózik a tartalomtól", ahogy a mesterem tanította;)

873ujr3rk 2013.05.24. 15:14:59

nem szoltal mikor 8 even keresztul loptak feriek
nem szoltal amikor 4 even keresztul loptak viktorek
az sem zavart amikor gyulaek, vagy jozsefek
nem szoltal amikor szetlopták a tsz-eket.
nem szoltal amikor elloptak a gyarakat
nem szoltal amikor vodkagyarat okositottak es akkor sem amikor olajat
akkor sem szoltal amikor elloptak a nyugdijakat
akkor sem szoltal amikor elloptak a foldeket
akkor sem szoltal amikor elloptak a kolykeink jovojet
akkor sem szoltal amikor elloptak a trafikokat
most meg nézel meglepetten ?
lol.

Take5 2013.05.24. 15:18:46

@valerio: Hogy gondolod, hogy egy ilyen Kodály nevű névtelen senkit a összehasonlítod Gergely Éva és Bársony Bálint emelkedett művészetével?!? Nóóórmááális??? :-)

Take5 2013.05.24. 15:21:12

@valerio: Már' megin' eza' álművészieskedés! Lalalalllallalalal!!!

Mária 2013.05.24. 15:24:29

@pizzaboy:

"Szükség lenne egy Önmegtartóztatás Dalára is."

Meg egy önmegsemmisítő CD-re.

Elindítanák a zenét és felkötnék magukat.

Mizantrop 2013.05.24. 15:25:25

Mi más jellemezheti jobban Magyarországot, minthogy a Nemzeti Összetartozás dalának még nedvesen csillámló magzatburka felett egymás torkának esnek az örömapák.

regress 2013.05.24. 15:26:39

ez ene? a zembereknek?beszarás..

ob.szerver 2013.05.24. 15:36:55

Nincs is szebb annál, mint amikor két fidesztudatú hívő egymásbak esik.

Take5 2013.05.24. 15:38:07

@valerio: Jaaaaaaaaaaaaa, hogy ez a Kodály?!? Róla már hallottam. Valami gyűjögetős??? :-)

reccs 2013.05.24. 15:43:38

@valerio: Ki ez a Kodály? Volt ennek fideszes rokona? Na ugye.

Gogol 2013.05.24. 15:46:09

"de végre a hivatalos kormányzati kommunikációban is megjelent a közösségépítő éneklés fogalma!!!!!!! "

Volt már ilyen! A szocializmusban! Kinek hiányzott? Takarodjon a kormány a közösségből, majd építi az magát.

bohuš 2013.05.24. 15:49:48

Tipikusan az a "zene", aminél szólni szoktam, hogy ezt már háttérrádiózásnak se, inkább kapcsold ki...

Bobby Newmark 2013.05.24. 16:19:40

Nem tudom, velem van a baj?

Kurvára nem értem. Egyszerűen fel nem fogom, kinek van erre igénye, ingere, kedve és hajlandósága?

Ez az "állambácsi jól megénekeltet" úgy izomból a rendszerváltás előtti emlékeket idéz, és idegrángást vált ki belőlem. Komoly fenyegetés kellene hozzá, hogy engem ilyesmire kényszerítsenek.

Ha ez jelenti az összetartozást, akkor velem nem tartoztok össze, azt hiszem... Vagy ez ilyen "kapjunk hányingert együtt a kommunista rendszert idéző erőltetett, giccses szarság láttán" akció lenne?

főtengelyköszörülőkisiparostanonc 2013.05.24. 16:31:57

Attól miért lesz jobb a nemzetnek, ha egy dalt énekelget egy pár nímand? Ócóbb lesz a kenyír? A fenét, csak pár munkanélküli zenész felmarkolhat egy kis píínzt.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.05.24. 16:43:06

A nemzeti összetartozás, az európai vélemények és a világ dala Magyarországról:

www.youtube.com/watch?v=-4-IzpcFhbU

Bóvli kormány, trafik mutyi, lopott fidesz dal.

Magyarország én nem így szeretlek!

Cinkes 2013.05.24. 17:09:09

az első dal gáz a második meg nem lenne rossz ha nem kórusban lenne énekelve

Cinkes 2013.05.24. 17:11:59

@Cinkes: hozzátenném, hogy hangzásban sem igen lehet összehasonlítani a kettőt

baliquez 2013.05.24. 17:13:21

@Mizantrop: szörnyszülöttek pólyája fölött teljesen normális reakció...

A pártállami időkre jellemző népdanoltatás jellemző a mai pártállami időre. Bolseviktoréktól nem is lehet mást várni, akik a komenizmust NER-nek hívják, az ex-MSZMP-s elvtársakat pedig NER-es uraknak azok csak szómágusok. Diktatúrában szocializálódtak és ma sem értik pl. a demokráciát, színvak hívők.

blah 2013.05.24. 17:23:04

az index verziója azért elég ütős :)

zsebatya 2013.05.24. 17:25:10

@baliquez: Hát igen. Fater mesélte, a legszörnyűbb élménye zsenge gyerekkorában (1952-53) az volt, amikor állandóan énekelni rendelték őket úttörőnyakkendőben mindenféle gyűlésekre. Sok csillogó szemű gyerek, az akkori kor lalalázása, elvtársak az irodában konyakoznak, stb. Mintha el sem múlt volna az az idő, a fene egye meg. A nagy együttrezgés mögött meg ugyanaz van, mint akkor: az ország fele fillérjeit számolgatja, mit is egyen a hétvégén. Meg hétközben. de előttünk a kurva nagy jövő.

kitiltott kennimekkormikk 2013.05.24. 17:34:54

"szemünkben a boldogság fénye ég" :)) Sírok a röhögéstől...
Az egyik nóta szar, a másik meg fos.

gastro, missing in action 2013.05.24. 17:49:11

Majd a Gerendás Peti ír neki egy vigasztaló választ reméljük :)

xvxvxv 2013.05.24. 17:52:09

egyébként zseniálisak a fidesz spin doctorai. tökéletesen bírják a modern média nyelvét: mindig bedobnak vmit, tematizálnak.

most például ez az ostoba dalocska.

de mi történik a háttérben? hónapok óta időről-időre felüti fejét, hogy az egyik fideszoligarcha meg kívánja venni a tv2-őt. most ezzel a reklám-adóval kicsit lenyomják neki az árat a haverok - 1-2 milliárddal biztosan olcsóbban veszi így majd meg. amint ny.-é a tévé, el is fogják törölni a reklám-adót rögvest.

komolyan mondom, ilyen aljas, tetves, legalja, jellemtelen banda... á, nem is puffogok tovább, de zseniálisan csinálják.

én csak ezeket a nyomorúlt vonulgató prolijaikat sajnálom néha. ezek a lúzer szerencsétlenek még mindig nem látnak át a szitán és mindannyiszot tövig nyelik a bránert, de amilyen ostobák, meg is köszönik.

xvxvxv 2013.05.24. 17:56:16

na, szóval csak azt akartam mondani, hogy mindig párban tematizálnak, ez jól látható:

legutóbb: trafik-lenyulás vs. laborc-ügy

most: reklám-adók vs. dalocska

ha nem is mindig ideális, kellően azonos súlyú, de mindig párban csinálják. egyik kezükkel lopnak, a másikkal a másikat gyalázzák vagy elterelni próbálnak.

gastro, missing in action 2013.05.24. 17:58:12

meghallgattam mindkettőt... HÁT EGY DARAB SZAR. Mindkettő! Ennyire tehetségtelen nép ez a magyar, hogy a románok akár évente 3 európai slágert kinyomnak magukból, mi meg ezt a belterjes fost erőltetjük.

xvxvxv 2013.05.24. 18:18:29

@xvxvxv: mondjuk alapvetően egy kivakaródzott, műveletelen proli népség, bolsik, akiknek semmi közük a kultúrához, amit ez a dal is jól illusztrál.

ami nemesség, patina volt a magyari jobboldalon, azt olyan emberek adták, mint andrásfalvy bertalan, katona tamás, sólyom, meg egy pár ilyen arc. mára ők teljesen megöregedtek, befolyásuk nulla.

maradtak az enyveskezű bolsik, akik minden lelkiismeret-furdalás nélkül rabolják ki hazánkat külföldi bankszámláikra. s mert kultúrájuk nincsen, wassalbertező giccses menedzser eszük ilyen dalokig ér el csupán, de ezt is unják. egyáltalán, hogy foglalkozni kell ezekkel a bozgór magyarokkal, akiktől láthatólag feláll a hátukon a szőr, csak nyűg nekik. maradnának szépen, cseléd módjára kussban, ők meg uralkodnának rajtunk.

hát így állunk, mondjuk legalább jókat fogunk röhögni ezeken a tetves hazaárulókon még 8 évig kábé, mint a komcsikon. dettó ugyanazok.

bohuš 2013.05.24. 18:59:02

A szöveghez:

www.nyest.hu/hirek/a-nemzeti-osszetartozas-br-es-a-barackfa

Egyébként a legállatabb ilyen tipusú dal nekem a Rákosi-köszöntős - fülbemászó dallam, állat refrén, akár azt is visszahozhatták volna:

www.youtube.com/watch?v=pjP_G7jkQnA

Gekko 2013.05.24. 20:51:16

Már elnézést, de nem kell álszenteskedni: ez a dal nem sántít, ez nettó giccs. Pont annyira szar, mint annó a szocreál "mozgalmi" dalok.

Értem én, hogy jócsomó pszeudó-komcsinak hiányzik a vidám barak, de nekem nem kell, még akkor sem, ha piros-fehér-zölddel pántlikázzák fel.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2013.05.24. 20:58:58

Az írás elején azt gondoltam, hogy de faszán összecsapnak megint a magyar egók, csodás...

Aztán a végén micsoda meglepő nagyvonalúság! Ez igen.

P.Freddy 2013.05.24. 21:43:53

@Van e fideszes lelkiismeret, erkölcs szégyenérzet?:

Idézet Rogán Antaltól:

"A Kajmán-szigeteki cég nem off-shore"

De akár Orbán is mondhatta volna. Hazudik sz összes ugyanúgy, mint a genetikailag moslék csordájuk.

zila5 2013.05.24. 23:38:37

Megmondom én, mi itt az egyetlen baj.
Az az egyetlen baj itt az, hogy az Ákos épp szignálokat gyártott, mikor ez a hatalmas ötlet kipattant az egyik kolléga fejéből a másikéba.
Amúgy lehet ilyet sokkal diszkrétebben is csinálni :)
Tessék:
www.youtube.com/watch?v=oXvJ8UquYoo

másképplátó (törölt) 2013.05.25. 06:48:34

Nagy fikagép ez a bolyki pedig először söpörhetne a saját portáján

Andráska8 2013.05.25. 21:30:44

Most hogy minden szinten kúrják szét az országot,darabokban a társadalom, összetartozásról mernek dalolni?
Elképesztő! :(

Andráska8 2013.05.25. 21:32:08

@baliquez:
Pártállam ez is.
Bolsevikok ezek is, nézd meg hogyan működik a Fidesz, vagy a kormány!

Irodayaaak · https://szabad-szo.hu 2013.05.26. 00:42:10

@Mária: Egy jó koncerten is együtt énekel a közönség. Mert ott jól jön ki, és azért teszi a közönség,mert élvezi, és még közösségélményt is nyújt. Állami atyáskodás nélkül.

Mardu89 2013.05.26. 11:46:02

"de végre a hivatalos kormányzati kommunikációban is megjelent a közösségépítő éneklés fogalma!!!!!!! "
"Föl, Föl, ti rabjai a földnek,
Föl, föl, te éhes proletár!"
Örülök a közösségépítő daloknak.

CyranodeBergerac 2013.05.26. 18:40:27

Anno, 1964-ben, amikor az általános iskolai tanulmányaimat megkezdtem az egyik szegedi intézményben (Hámán Kató), az igazgató fixa ideája volt, hogy a tanulóknak minden reggel fel kellett sorakozni az udvaron és el kellett énekelni a "Lent, hol a tölgyek őrzik a völgyet, kúszik az erdei út." kezdetű örökbecsűt. Na erre emlékeztet ez az egész kormányzati cécó engem.

Neduddgi 2013.06.04. 20:12:23

Figyelembe véve, hogy minden iskolának megküldték a felhívást, hogy a gyerekek a mai napon lesznek kedvesek ezt a nótát énekelni (olybá tűnik, ők maguk sem bíztak abban, hogy ezt valaki önként dalolja!?) ez igazán ciki: www.origo.hu/itthon/20130603-keves-fideszes-kepviselo-ismeri-a-nemzeti-osszetartozas-dalat.html
süti beállítások módosítása