Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • Violon3: "Előfordul, hogy egy-egy próbajáték után a vesztes német pályázó megnyeri a zenekar ellen indított... (2017.09.24. 09:31) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása 

Drága művész barátaim! Jó, ha tudjátok, hogy ti vagytok „a legjobb anyagi helyzetben lévő magyar állampolgárok”, a „leggazdagabbak”, a „magas jövedelműek”, a „legjobban keresők”, a „legmagasabb jövedelműek”, a „társadalom felső húsz százaléka”. Meg a színészek többsége is.

És mind azok, akik havonta nem szégyelltek BRUTTÓ 324.000 Ft-ot keresni. Mert, hogy aki ennyit keres, az egy új tanulmány sajtóértelmezése szerint a fenti csoportba tartozik.

A tanulmány készítői tíz részre osztották az ennél kevesebbet keresőket, majd az e fölöttieket egy kalap alá vették.

A sajtó rámozdult az adóelemzésre, és nem szűkölködik a demagógiával.

Így lett például a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagsága kinevezve a legjobban kereső magyaroknak. A Fesztiválzenekar tagjairól pedig már ne is beszéljünk!

Eközben éppen aktuális felmérést kaptunk arról, hogy egy középes cég igazgatójának évi bevétele 30-45 millió Ft. Ez havi szinten 2,5-4 millió Ft.

Azon gondolkodom, vajon normális-e, ha egy óvatosan költekező életmódot lehetővé tevő fizetést hazavivő embert a hangulatkeltés érdekében összemossunk a tényleg gazdagokkal?! Ha valakinek van havi kb. 250.000 Ft elkölthető pénze, azt betesszük a „legjobban keresők”, „leggazdagabbak” kasztjába?!

Szerintem ez demagógia.

De jönnek a választások, úgyhogy most mindent szabad…

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr885646950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.