Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása

LGT pro:

  1. A maga korában világszínvonalú volt a négy ember közös muzsikálása.
  2. Rengeteg országban jártak, a szocialista országokban hatalmas rajongótáboruk alakult ki.
  3. A világ legjelentősebb menedzserei foglalkoztak velük.
  4. Elképesztő dalokat írtak, soha nem lehet elfelejteni.
  5. Zeneileg kifinomult megoldások, szövegben szofisztikált, szellemes kidolgozás. Hangszerelés: csillagos ötös.
  6. Előadásmódjuk őszinte, mindenki saját magát adva, mindenféle manírtól mentesen is élvezetes.
  7. Az együttes képes volt olyan rajongó tábort kiépíteni, mely a mai napig (kétszer!) megtölti az Arénát.
  8. Példát vehetnének róluk a mai fiatalok!

 LGT_London.jpg

 LGT kontra:

  1. Jó zenét csináltak, de még a világ legjobb menedzserei sem tudtak belőlük a nemzetközi zenei életben is sikeres együttest csinálni. Teljesítményük ma csak egy átlagos együtteséhez lenne mérhető.
  2. A „szögesdrót” mögül állam bácsi elhatározásából, „hazafias kötelességből” többször végigkoncertezték a baráti szocialista országokat, és jó néhány nyugati fesztivált is.
  3. Az együttes igazi sikerdalai harminc-negyven évvel ezelőtt születtek, azóta ebből élnek.
  4. Az együttes utoljára tíz évvel ezelőtt mutatott fel új produktumot, melynek sikere messze elmarad a 70-es, 80-as évekbeli dalokétól.
  5. A tagok szólókarrierjének sikere meg sem közelíti a közösen elért sikereket – habár ezzel mindannyian megpróbálkoztak.
  6. Szakmailag nézve az együttes fele profi zenész, a másik fele szorgalmas és tehetséges autodidakta.
  7. Óriási szerencséjük, hogy akkor adhattak ki lemezt, amikor csak az államilag megtűrt 10-15 együttes létezett Magyarországon, így zenéjük „beleégett” két generáció fülébe. Ma – amikor az egész világ zenéjét halljuk a rádiókból – nem tudnák ezt a sikerszériát megismételni. Ráadásul sok fiatal ma azért nem kap lehetőséget, mert a döntéshozók az ő generációjukból valók, és őket istenítik.
  8. Nem nagyon van mit tanulni tőlük. Szerencsés együtt állása a csillagoknak, hogy a Presser által vezetett, folyamatosan cserélődő csoport tagjai 10-15 évig képesek voltak jó hangulatban, egymást erősítve és megtermékenyítve dolgozni. Úgy válhattak egy ország bálványaivá, hogy az emberek közben nem hallhatták a Queen, és a többi nyugati együttes produkcióját.

Körülbelül ezeket szoktam hallani az LGT-ről zenész barátaimtól. Mindegy, kinek van igaza, egy tény: februárban kétszer egymás után megtöltik az Arénát.

Aki ott lesz, annak jó bulizást! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr314979520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása