Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása 

Megy az össznépi felháborodás, hogy szegény Krasznai Tünde nem mehetett a Parlamentbe gyerekeknek énekelni. Az RTL Klub meg olyan tökös, hogy közölte: ha Krasznai nem mehet, akkor nem megy a többi sem! Mert, hogy ők nem engedik megkülönböztetni a fellépőiket előéletük miatt.

Idemásolom az RTL Klub nyilatkozatának lényegét:

„Sajnáljuk, hogy kérésükkel megfosztottak több száz szegény, hátrányos helyzetű gyereket attól, hogy személyesen találkozhassanak azokkal, akiket ezen az őszön valószínűleg a legirigyeltebb sztároknak tartanak, akik számukra példát mutathatnak, hogy érdemes nagyszerű teljesítményt nyújtani, mert azzal elérhetik céljaikat.”

Hát kérem, itt tartunk.

Az van, hogy a sajtó nem az RTL Klub cinikus és hazug nyilatkozatán háborodik fel, hanem a kitiltott Krasznai Tünde esetén. Nem azt kérdezik, hogy vajon mi a fenének menne akár csak egyetlen X- Faktoros is a Parlamentbe énekelni?!?!?! Nem azon háborodnak fel, hogy az RTL Klub szerint „irigyelt sztárok” az X-Faktor résztvevői. Nem azt kérdezik, hogy miért nem azokat a profi muzsikusainkat hívják, akik a gyerekek számára minőségi, élvezetes produkciót tudnának nyújtani.

Mert hogy vannak ám ilyenek is! Csak ők nem jutnak el az X-Faktor döntőjéig. Oda ugyanis nem jó előadóművészek kellenek, hanem pornós múltú hölgyek, akikről szívesen ír majd a Blikk, meg az összes többi bulvárlap.

Nem szidom én a kereskedelmi televíziókat, amiért „tehetségkutató” műsoraik résztvevőiről kijelentik, hogy ők "példaképek", "sztárok", hiszen nem csinálnak mást, mint ami a nevük: kereskednek. Pénzt akarnak keresni, és ezért bár mire képesek.

Képesek arra, hogy zeneileg képzetlen, iskolázatlan – éppen ezért előadói pályára teljességgel alkalmatlan – szereplők mögé milliárdos értékű reklámkampányt tegyenek, melynek során maga a fellépő is elhiszi, hogy kiváló előadóművész, jó helyen van a színpadon. Szegények, azt hiszik, hogy fél év kereskedelmi TV szerepléstől előadóművészekké váltak.

Pedig a fenét!

Szerencsétlenek, a nagy rivaldafény után semmit nem tudnak kezdeni magukkal, ha minden jól alakul, ügyes managerek még 1-2 évig fenntartják őket, aztán már csak keserves bukdácsolás jön, vagy gyorsan mennek a süllyesztőbe. A négy legnagyobb „tehetségkutató” döntőjében immár több mint kétszáz olyan ember fordult meg, akiről az RTL fenti nyilatkozata úgy beszél, mint „a legirigyeltebb sztárok”-ról, akik a gyerekeknek „példát mutathatnak, hogy érdemes nagyszerű teljesítményt nyújtani, mert azzal elérhetik céljaikat.”

Hol vannak ezek a nagyszerű teljesítményt nyújtó, példa értékű sztárok?! Hánynak a nevére emlékszik bár ki is? Talán 5-6 a több százból! És ezek is, hiába lettek sikeresek, néhány év alatt kiderült róluk, nem képesek felépíteni egy normális előadóművészi pályát, mivel hiányzik a sok-sok felkészülési év. A legjobb szándékkal sem lehet mit kezdeni a stúdióban egy olyan emberrel, aki zenét szeretne csinálni, de nincs hozzá eszköztára. Vagy azzal az előadóval, akinél hiányzik a több év gyakorlás, így nem tanulta meg az önfegyelmet, teljesen kiszámíthatatlan és megbízhatatlan. Vagy azzal, aki ugyan sokat gyakorolt, tehetséges is, de nem tanulta meg az alázatot művésztársai felé, így néhány év alatt pont az őt sikeressé tevő zenekarvezetőt/dalszerzőt űzi el maga mellől.

Tudom, néhányszor indultak valódi zenészek is (például Bali öcsém), akik többségét félrevezették mindenféle hazugsággal a műsorok körül legyeskedő producerek. A Voice indulásakor háromszor telefonált rám egyikük, hogy Bali ott is induljon. Biztos helyezést és tuti lemezszerződést ígért, meg amit csak el tudtok képzelni. Én meg mondtam, hogy Bali szívesen megy a Voice-ba – zsűrizni. Talán akkor lesz ott legalább egy ember, aki ért is ahhoz, amiről szó van:-)

Mindegy, emlékszünk rá, hogy az igazán jó zenészek rendre idejekorán ki lettek szórva, hiszen ezek zöme tanult, iskolázott, normális ember. Nincs mögöttük semmi RTL Klubos hírérték. Nekik nem volt idejük pornózni, mert gyakoroltak, szegények voltak ők is, de munkával igyekeztek kitörni - szóval pont olyanok, mint a társadalom normálisabb része. Éppen ezért, az adás végeztével nem lehet tíz forintért eladni őket hakniba, miközben a manager úr elteszi a háromszázezret, és nem lehet értelmetlen bulvárszerepekbe sem belekényszeríteni őket. Talán észrevettétek, hogy az utóbbi években már nem is sikerül komoly előadót rávenni az indulásra. A szakma megtanulta, mit jelentenek ezek a műsorok…

Drága Barátaim!

Az igazi botrány nem az, hogy Krasznai Tünde pornós múltja miatt nem mehetett a Parlamentbe, hanem az, hogy az összes többit meghívták!

Szegény hátrányos sorsú gyerekeknek még a Parlamentben is a hazugságot akarják mutogatni, egy gagyi kereskedelmi TV bóvli műsorának „termékeivel” szennyezik az ártatlan lelkeket. „Sztárokként” teszik eléjük azokat a szerencsétleneket, akiket valójában egy pénzgyár a végletekig kihasznál, aztán pedig eldob.

S közben a valódi példaképek majdhogynem éhen halnak, mert nem kapnak felkéréseket… 

Az, hogy az RTL Klub ócska és hazug műsorokkal keresi a pénzét, kizárólag az ő dolga – meg akik nézik.

Az, hogy a média munkatársai ehhez a színvonalhoz igazodtak, és már nem érzik, mi az igazi botrány, elég ciki, de hát ebből tudnak megélni – megbocsájtunk a megélhetési újságíró társadalomnak.

De az, hogy a Parlamentbe meghívott gyerekeknek karácsonykor X-Faktor műsort szerveznek, az baj. Nagy baj! 

Kéretik illetékes elvtársaknak ezen elgondolkodni, és rendet tenni a fejekben!

Ha kell élvezetes, és valóban színvonalas műsort adó fellépőkhöz telefonszám, csörögjetek, adok néhányat.

Üdv: Gyuri

53 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr845700167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apanna 2013.12.20. 10:21:50

"Majd az asszony felé fordulva így szólt Simonhoz: "Látod ezt az asszonyt? Betértem házadba, s nem adtál vizet a lábamra. Ez a könnyeivel áztatta lábamat, és a hajával törölte meg. 45 Csókot sem adtál nekem, ez meg egyfolytában csókolgatja a lábam, amióta csak bejött. 46 Aztán a fejemet sem kented meg olajjal. Ez meg a lábamat keni illatos olajával. 47 Azt mondom hát neked, sok bűne bocsánatot nyer, mert nagyon szeretett. Akinek kevés bűnét bocsátják meg, az csak kevéssé szeret." 48 Aztán így szólt az asszonyhoz: "Bűneid bocsánatot nyernek." 49 A vendégek összesúgtak: "Ki ez, hogy még a bűnöket is megbocsátja?" 50 De ő ismét az asszonyhoz fordult: "A hited megmentett. Menj békével!" (Lk.7,36-50)"-
Minden ember képes arra, hogy megváltozzék, bűneit megbánja és megjavuljon. Krasznai Tünde is megbánta, és a változás mellett döntött. Nem a te dolgod, hogy elítéld, még akkor sem, ha a hited ezt diktálja. De milyen hit az olyan, ami nem a szeretetre és megbocsátásra épül?

Lóránt Lenke 2013.12.20. 10:44:06

A Krasznai Tünde tudom ki, de ki ez a Bolyki Gyuri? Valami hivatásos keresztény?

BLI 2013.12.20. 12:02:12

@Lóránt Lenke: Nem. És nem is celeb, mint Krasznai, hanem IGAZI zenész. Zeneakadémiai diplomával.
Bővebben: hu.wikipedia.org/wiki/Bolyki_Brothers

BLI 2013.12.20. 12:03:12

@apanna: Krasznai saját magán kívül senkinek sem ártott a pornós múltjával, tehát nincs mit megbocsátani neki. Szerintem. De akárhogy is van, a megbocsátás egy dolog, egy ilyen embert példaképül állítani bárki elé az meg egy másik. Ne keverjük össze a kettőt.

Lóránt Lenke 2013.12.20. 12:32:16

@BLI: Persze. De ettől függetlenül nem kellene az ízlésrendőrt előadnia. A Bolyki jövőre egyeztessen a Kövérrel és máris tetsző előadók zenélhetnek a parlamentben. Csak arra ügyeljenek, hogy arra vevő gyermekközönséget is szervezzenek. Krasznai pedig lehet példakép, nagyon is.

apanna 2013.12.20. 12:47:17

@BLI: Nem írtam, hogy példaképp de, ha valaki képes a rovott múltját elhagyni, és egy egészen más életet élni, az a tiszteletre méltó, nem a múltja. Azt maga mögött tudja, ahogy az első riportban is nyilatkozta.
Próbál ez a nő kimászni a fertőből, és minduntalan visszanyomják, pont olyan emberek, akik a kereszténységükről híresek, és rajongótáboruk nagy részét is hitben élők adják..

BLI 2013.12.20. 12:56:36

@Lóránt Lenke: a gyerekek talán még nincsenek (annyira) elrontva, mint azok, akiknek az ilyen bulvárszar a szellemi tápláléka, tehát van esély rá, hogy értékelni fogják. És ugyan milyen lehet példa Krasznai? Elrettentő, legfeljebb.

BLI 2013.12.20. 12:57:51

@apanna: ez a szándék sokkal hitelesebb volna, ha nem lenne vele tele a média.

BLI 2013.12.20. 13:13:32

@BLI: milyen példa lehet, bocs. Megviccelt az egér.

zsírmalac 2013.12.20. 15:08:21

@BLI: Szerintem a gyerekek pont tesznek rá, hogy Krasznai pornózott, ugyanis nem tudnak róla - hacsak a felháborodott apukák - akik természetesen végignézték a filmjeit - nem tesznek róla, hogy megtudják.

wadmallatz 2013.12.20. 15:17:46

@apanna: Krasznai Tünde nem bánta meg! Saját nyilatkozatai szerént...komám, ez vaskos csúsztatás, amit mívelsz

Májking 2013.12.20. 17:30:03

Ebben az írásban két fontos, de egymástól tökéletesen független, és egymással semmilyen kapcsolatban nem álló dolgot tol egymásra a szerző.

1. Amit a kereskedelmi csatornák un. tehetségkutatóiról írt, azzal egyetértek, az első betűtől az utolsóig. Számtalan sztorit tudok én is, még úgy is, hogy csak nagyon felületesen követem őket, a bulvársajtót meg egyáltalán nem olvasom.

De. Az ettől független dolog.

2. Az a gyermekmentő izé, ami karácsonykor hátrányos helyzetű gyerekeket hív meg és aminek Dr. Kövér et. az elnöke, az RTL Klub vonatkozó produkcióját hívta meg. Nem X-et, Y-t, hanem a produkciót! Mivel a jelenlegi kurzus büszkén és felettébb gyakran utal saját kereszténységére, mély vallásosságára, így Jézus születése kapcsán említsük meg, hogy az említett "hölgy" sorsa egyébként szép bibliai példákat idéz fel (az vesse rá az első követ stb) valamint hogy Ferenc pápa éppen - Dr. Kövér et.-sal ellentétben - prostituáltakat hív meg így karácsonykor, úgyhogy ezt most hagyom is, de az RTL Klub részéről azt mindenképpen dicséretesnek tartom, hogy Krasznai nélkül el sem mentek.

Soli Deo Gloria

apanna 2013.12.20. 18:49:01

@wadmallatz: Májkingal osztom a véleményemet. Hogy Krasznai mit bánt meg és mit nem, azzal majd ő maga fog elszámolni, te meg a sajátoddal.
Élj boldogul....

Leslie69 2013.12.20. 22:52:00

A fent szólók nem értették meg a bejegyzés fő mondanivalóját.
A fő téma az, hogy a kereskedelmi média nem a valódi művészeket alkalmazza, nem közvetít kultúrát, művészeti értéket, tudást, stb. gyakorlatilag semmit abból, amiért anno a televíziót és a rádiót létrehozták. Ehelyett tehetségkutatónak kikiáltott blaybackshowokban állít közönség elé alkalmatlan egyéneket, leginkább azt szem előtt tartva, hogy valamilyen módon a bulvársajtó vevő legyen rájuk. Mindezek mellé, már a főműsoridős szennysorozatokat is amatőr színészekkel, (a minőséget elnézve szintén amatőr stábbal, és producerekkel) gyártják. Természetesen pénzügyi szempontból elfogadható az "ez kell a népnek" tipusú magyarázat, de kérdem én miért is kell ez? A reklám miatt és az miatt mert a jó fogyasztó birka módjára megy a tömeggel. A fogyasztói társadalomban pedig ilyen emberek kellenek. Ehhez azonban le kell szoktatni a gondolkodásról, a szép utáni igényről, szvsz. a kulturáról. A fenti kommentek is jó példák erre, a bulvárhíren kezdenek vitázni, majd azonnal előkerül a politika is, hogy biztos legyen a civakodás. A cikk valódi üzenetéről, az igényes kulturális tartalom vs. szennyműsorok témához eddig senki nem szólt hozzá….

kishuje 2013.12.21. 02:09:03

téved a cikk írója... Is... Lehet így is látni... Meg úgy is, hogy van akinek 'ez minden" amire képes, amit elérhet, maga a boldogság... Ezt nem ér elvenni senkitől, akkor sem, ha zs kategóriás... :) ennyi :)

tomtyi 2013.12.21. 08:00:41

Hát akkor ide is beírom...
érthető, hogy sokaknak kényszerből minden, a Parlamenttel kapcsolatos dologról csak a Fidesz, Orbán, Kövér, és csak negatív tartalommal jut eszébe. Ezt nem is minősíteném. De azt már igen, hogy az a vörös köd, amiből gyűlölködve fröcsög a fentiekkel szembeni undor, úgy látszik, az agysejtek (ha vannak még egyáltalán) működését is erőteljesen akadályozza. Ugyanis a nem beteg agyszerkezettel és -működéssel bíró emberek első reakciója egy ilyen (ha nem minden) hírnél az, hogy utánanéz a dolgoknak. (Ma már ez nem nehéz: csak a neten kell kattintgatni.) Nos, ha ezt megtette, akkor egyből kiderült volna, hogy
1. a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGySz) elnöke valójában nem Kövér László, hanem Edvi Péter. Kövér, ahogy az elnökségi tagok közül Orbán, Kuncze, Fodor Gábor, Demszky, Rogán, Csányi Sándor, Harrach Péter, nyilvánvalóan semmilyen feladatot nem végeznek, ők pusztán reprezentálnak. Ráadásul nem is az NGySz-nél, hanem az NGySz Magyar Egyesületnél.
www.ngysz.hu/magunkrol/tagok_tisztsegviselok.html
2. A kérést, hogy Krasznai ne vegyen részt, nem is Kövér fogalmazta meg, hanem Edvi.
www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/egyedul-dontott-az-elnok-krasznai-tunde-fellepeserol-2227733
Csak hogy legyen egy kis Blikk is. ;)

Májking 2013.12.20. 17:30:03
Arra azért hozhatnál linket, ahol prostikat hívott meg. Mert a mindig komcsi, de egyre bulvárabb HVG cikkírója ugyanezt említi ugyan, de az erre linkelt cikkben egyetlen szó sincs prostikról.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131219_Kover_Laszlo_es_a_pornocasting
Lehet, már a szétrohasztott agyra alapoznak, egy klikkel tovább már úgysem olvas senki. Vagy már a cikkírónak magának is elrohadt az agya. Vagy csak annyira csőlátása van, hogy mindenhol betű szerint azt látja, amit végeredményként ki akar hozni. Holott azok a betűk nincsenek is ott.

tomtyi 2013.12.21. 08:09:09

@kishuje:
Ezzel csak az a baj, - ami viszont a cikkben benne van, - hogy a zs kategóriásnak nem az fog igazán fájni, ha egy-egy rendezvényre akármi miatt nem hívják meg, hanem az, amikor az a gépezet, amelyik mögé állt, tolta hátulról, piedesztálra emelte, elhitette vele, hogy tud valamit és erre igény is van, aztán meg egyszer csak kifullad a támogatás, ő meg igen magasról zuhan le, és koppan igen nagyot. Azaz nem is ő zuhan, csak az álmai. De ez neki mindegy, mert neki ez a minden. Tehát a "boldogságát" az veszi el, aki elhitette vele, hogy "akárhogy is fáj, te is lehetsz sztár, akárhogy is fáj,mindenki sztár".

mel gibson 2013.12.21. 11:42:46

a lényeg mellett mentek el.azok a gyerekek valóban az x faktoros szarokat várják.mi mást tennének,hiszen nagyon nem is ismernek mást,mivel a két hulladék csatornán szocializálódnak.(csórikáim)
ez az egész csak velük kitolás és egyetértek:
azoknak a gyerekeknek fingjuk sincs,hogy mit csinált az a lány és kivel.vagy mivel.ők csak szeretnék látni élőben azokat,akiket a tvben is néznek.ez az egész csak az álszenteskedő fasz szülők vihara a biliben.
nem tudom miben gátolja a kölkök egészséges személyiségfejlődését,ha meghallgatnak egy dalt.
de biztos velem van a baj.ideológiailag még mindig nem vagyok elég képzett.

stimmel 2013.12.21. 11:48:03

Ez a véleménycikk szerintem nem a Krasznai nevű fogalmamsincski teljesítményéről szól, hanem a médiavilág borzalmáról, az emberi értékek kihasználásáról, az értékek lezüllesztéséről - felkínálva egy másik perspektívát a valóság értelmezésére.

Nem az a lényeg, ki mit művelt tavaly nyáron, hanem hogy mit próbálnak velünk megetetni "legirigyeltebb sztárok" és "nagyszerű teljesítmény" körítéssel egyes médiumok, bizonyos sajtótermékek lelkes támogatásával.

Ahogy én látom, gondolkodásra hív ez a pár bekezdés, nem pedig egymás össznépi lehordására.

Ha azonban tényleg ez volt a cél, borzasztóan rosszul sikerült címet választani az írásnak. Kár érte!

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.12.21. 14:21:51

@Leslie69: Csakhogy Tünde valódi tehetség, szerintem igencsak szép hangja van és van zenei érzéke is, előtte is énekelt pár blues- és dzsesszbandában, ráadásul iskolai kórustag is volt, de ő inkább kivétel ebben, a nagy sztárgyárakban szereplő énekes celebek nagy részére jogos a negatív kritika. Normális esetben nem celebfaktorral kellene hírnevet szerezniük, hanem valós zenei teljesítménnyel, mint például a King Crimson, Annie Lennox, Amy MacDonald, P!nk többek között.

@tomtyi: Csakhogy az NGYSZ elnöke öngólt lőtt, döntése akkora médiavihart kavart, hogy visszarúgott. Ha nincs ez a döntése, sokkal kisebb ügy kerekedett volna belőle.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.12.21. 14:26:14

@mel gibson: Ez már valódi probléma, hogy a legtöbb ember nem lát túl a kereskedelmi média floodoló kínálatán és így sok valódi tehetségnek nem jut tér és műsoridő, hogy megmutatkozzon

Punxsutawney Mormota 2013.12.21. 14:42:39

@apanna: Ne haragudj, alapjában véve egyetértek veled, de szerintem felesleges valamit fertőnek minősíteni, amit nem ismersz.
Tények:

1. Krasznai Tünde pornózott,
2. Krasznai Tünde már jó régen feladta a pornós "karrierjét".
3. Krasznai Tünde már jó előre informálta a zsűrit a múltjáról, azzal a felkiáltással, hogy ha ez gond, akkor Ő már itt sincs.
4. Krasznai Tünde múltjáról már régen nem beszélne senki sem, ha adásonként legalább 5x nem tettek volna direkt vagy indirekt utalásokat a múltjára illetve a "felemelkedésére" a menterok és műsorvezetők. Amikor éppen nem volt adás, akkor viszont a bulvár újságok - lett légyen az offline vagy online média - írtak róla napi rendszerességgel, és kíméletlen gondossággal odabiggyesztették a neve elé a "pornós" jelzőt, amely Krasznainak már olyan sajátja lett, mint Hérának a "tehénszemű".

Szolid meglátásom szerint, egy lány, aki pornózott, vagy aki még éppen pornózik semmivel nem rosszabb - sem erkölcsileg, sem egyéb megítélés szerint -, mint az a kislány, aki azért fekszik le a főnökével, hogy előléptetést kapjon, vagy megemeljék az egyéb juttatásait.

Ezzel együtt Krasznai Tündét simán csak békén kell hagyni. Az Ő döntése volt, hogy pornózik. Elmehetett volna a McDonald's-ba dolgozni, vagy némileg több pénzért Ausztriába szállodát takarítani. Ő ezt választotta. Aztán kiszállt.
Cselekedetéért sem elítélni nem szabad, sem piedesztálra emelni. Csak hagyjuk őt, hogy kibontakozzon a tehetsége.
Senki nem vethet rá követ, hiszen tökéletes, bűntelen ember nincs. A magukat kereszténynek vallók, akik megakadályozták Krasznai Tünde fellépését a parlamentben viszont vétenek Jézus tanítása ellen: szeresd felebarátodat, mint tenmagad!

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.12.21. 14:52:34

@Punxsutawney Mormota: Egyetértek Tündével kapcsolatban, Tündét már kezdetektől fogva csak énekesnőként kellett volna kezelnie a csatornának és cselédsajtójának.

Csigás Zoltán 2013.12.21. 15:05:30

De nagyon jó írás!Annak idején, mikor az első "tehetségkutató" indult, mi is gondolkoztunk rajta zenész barátainkkal, hogy indulunk! Akkor mondta szegény Balogh (Különjárat) Zoli barátunk, hogy meg se próbáljuk, mert nem nekünk szól, hanem olyanoknak, akikből a média tud csinálni valamit, mindenféle alap nélkül! Ez azóta már többszörösen bebizonyosodott!

jodi 2013.12.21. 15:28:17

igenis vannak kereskedelmistehikutibanmegfordult tehetséges előadóművészek. nem is kevesen. csak nem a tömegmédiától kéne várni, hogy foglalkozik velük. :( béénákvagytokbámeg.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.12.21. 15:29:45

@Csigás Zoltán: És ezek a csinált sztárocskák nagy többsége már rég eltűnt a süllyesztőben. Valódi tehetség bejutása ilyen műsorokba üdítő kivételnek számít.

tomtyi 2013.12.21. 17:21:44

@Peter_Cs:
Csakhogy ez nem csakhogy, mivel engem nem érdekel, hogy mi lett a következménye annak, ő mondott, de amit máson akarnak számon kérni.

Az meg engedtessék már meg egy szervezet alapítójának, elnökének, hogy ő döntse el, milyen szempontok alapján akar meghívni embereket egy ilyen rendezvényre. A botrányt meg nem ő kavarta, hanem az RTL Klub az álságos hozzáállásával, mintha a legkisebb mértékben is Krasznai lelkivilága érdekelné, nem pedig az, hogy ők viszont biztosak voltak abban, hogy ha nem engedik a többi x-faktorost sem, abból botrány lesz, és a sok lelki panelproli mellékjük áll. Mert nekik ez is csak nézettségnövelő pénzgenerátor.

Vén Csataló 2013.12.21. 18:00:39

Nem értem az egész vitát, az egész jelenséget. Itt mindenki úgy tesz, mintha a kereskedelmi tévéken zajló tehetségkutató műsorok NEM a nézettségről és az SMS-ben összegerelyézhető bevételekről szólnának. Úgy tesznek, mintha elhinnék, hogy itt valóban tehetséges énekeseket látnánk, s nem a "mentorok" magyaráznák meg a nézőknek szuperlatívuszokban áradozva, hogy hú de mekkora produkciót láttak.

Krasznai Tünde kizárólag azért került be csökkenő népszerűségű X Faktorba, MERT korábban pornózott és a filmjei elérhetők a neten. Ezzel a zaftos bulvártartalommal kellett megtámogatni az önmagában már semmi újdonságot, izgalmat nem tartogató, x-szer lejátszott X faktor nézettségét.

Krasznai Tünde egyszerűen pocsék énekes. Nem érdekel, hogy hogyan fényezték az ezért (is) fizetett "mentorok", mert van fülem, hallom, amit hallok, van összehasonlítási alapom, hiszen ismerek komolyan vehető énekeseket (mint mindenki) és amit ez a nő éneklés címszó alatt produkál, csak egy ilyen ócska, manipulatív műsorban minősül teljesítménynek, de nem hogy nemzetközi, de még Magyarországi viszonylatban sem az.

Az nem éneklés, hogy az összes divatos énektechnikai manírt betanítják valakinek, akinek amúgy nincsenek meg hangképzési alapjai, ezért pl. úgy öblösíti a hangját, mint bármelyik tajtrészeg karaoke-harcos. Az nem éneklés, hogy agyba-főbe (vagy jelen esetben inkább: orrba-szájba) hajlítgatunk, mert ettől úgy tűnik, mintha pont olyan technikásak lennénk mint a valóban nagy, tengerentúli színesbőrű énekesek. Azoknak ugyanis van hangjuk, amire van mire hajlítgatniuk, továbbá ez az előadásmód ott a tradícionális afro-amerikai stílus része, itt viszont csak olcsó gagyi k-európai utánzat, főleg, ha az előadő a jujjdeátélt hajlitgatáson túl csupán szánalmas hangterjedelmet és dinamikát tud felmutatni.

Nem Krasznai Tünde hibája, hogy felsztárolták. Az RTL Klub kínál (szokás szerint) ismét szart a nézőknek, übertrendi csomagolópapírban.
De ugyan már legyen elég a pimasz és képmutató moralizálgatásból, mert KT nem csupán a pornós múltja miatt, de az énekesi teljesítménye miatt sincs a helyén egy gyerekünnepélyen, akármilyen hasznokat is akar kitaposni belőle az RTL.

Csigás Zoltán 2013.12.21. 18:22:40

@Peter_Cs: Hogy őszinte legyek én nem is találkoztam ilyennel, néhány ismerősöm, akik már régóta zenélnek megpróbálta, de ki is esett mind! Egyébként pedig a hanggal mihelyt a mikrofonba jut, azt csinálok amit akarok, még az én rackes koncert alapommal is, nemhogy egy stúdió keverővel!

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.12.21. 18:28:56

@Csigás Zoltán: Ebből a sorozatból is kiesett a Maddogx, Bátky Zoli és Mitru Tímea - eredetiek és minőségiek, csak nincs celebfaktoruk. Egyébként a jelenkori hangtechnikával a veszett macska is szólhat úgy, mint Céline Dion ...

Csigás Zoltán 2013.12.21. 19:00:20

@Peter_Cs: A celebfaktor azt jelenti, hogy "nekünk köszönhetsz mindent, nélkülünk semmi vagy, így aztán azt és akkor csinálod amikor és amit mondunk!" :-)

KopaszMercis 2013.12.22. 00:14:11

Te figyelj, nézzük már meg akkor ne ezeket a pillanat sztárokat, hanem azokat akik a nyakunkon ülnek 10-20-30-40-50 éve és lopják a jogdíjakat.

Hegyeshalmon túl stagehandek nem mehetnének egy nagyobb színpadon, nem hogy fellépők. Hagyjuk a hülyeséget.

Magyarországról könnyűzenéhez szakérteni, olyan mintha ide jönne a pusztába Los Angelesből egy vízvezeték szerelő, és elkezdené megmegyarázni, hogy hogyan kell csinálni a bogrács gulyást… hagyjuk ezt.

Egy egy x faktoros sztár pont akkora értékelhető művészi teljesítményt tudleadni, mint az összes magyar könnyűzenész együtt véve: 0

Májking 2013.12.22. 00:39:16

@tomtyi:

Jól megkaptam!

Fussunk neki még egyszer!

A "tehetségkutatókról" megvan a véleményem, ezt írtam. A bulvársajtót egyáltalán nem olvasom - ezt is írtam.

Kértél linket, itt van egy, persze, lehet, hogy a Mandiner is "mindig komcsi, de egyre bulvárabb"

mandiner.hu/cikk/20131220_gomperz_tamas_kover_laszlo_es_a_pornocasting

Az általad belinkelt taglistán is az olvasható, hogy a NGYSZ elnöke Dr. Kövér László, Dr. Edvi Péter az alapítvány elnöke. (ne vedd személyeskedésnek, csak kíváncsi vagyok: el szoktad olvasni azt, amit belinkelsz?)

Valóban nem kedvelem Dr. Kövér László et-sat.

gugga 2013.12.22. 12:23:25

@apanna: jó a bejegyzés. Jó lenne, ha mindenki a saját dolgàval foglalkozna. És a keresztényi értékekből, persze ha léteznek ezek, legalàbb a megbocsàtást gyakorolnà. Én nem bocsàtok meg neki, mer nincs miért. Egyszerűen elfogadom, hogy pornózott, mert semmi közöm hozzá. Ha elfogadjuk azt, hogy mindenki mindig a tőle telhető legjobb döntést hozza, akkor miélrt alarjuk mi jobban tudni, hogy neki akkor, abban a helyzerben mi volt az?

magori 2013.12.22. 21:51:35

Korrekt,igaz, összefoglaló vélemény.

LustaDick 2013.12.22. 22:04:06

@apanna: Bár első ránézésre talán a felületes olvasót megtévesztheti az írás és a címe, a mondanivaló NEM Krasznai Tündének szól (pláne nem őt ítéli el), hanem azoknak, akik csillámport szórnak a gyerekek fejére. Az írás végén amúgy ott a megoldás...

2013.12.23. 11:02:23

A magyar embereket nem ez érdekli! Nem az ilyen mesterségesen (tudjukkik) által felvert ideológikus- és ízlés viták, hanem a rezsiharc, a magyarság megmaradása, a népességcsökkentés megállítása . . . Ilyenkor választások előtt csak fontos dolgokról szabad beszélni! . . .
Verjük vissza a bukott maffiabaloldal és az eu összehangolt együttes nemtelen támadásait.
( :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D )

Ajtony 2013.12.23. 15:28:47

A faszcibálás egy ősi foglalkozás, így általában nem is ítélik el/meg a művelőiket. Az már más kérdés, hogy nem is állítják példaképül őket, főként nem nehéz sorsú gyerekeknek. Azt a sok Krasznai Tünde imádót (szerintem inkább Kövérbe rugdosót)pedig arra biztatom, hogy nyugodtan keressenek maguknak párt/menyt a kocsisoron, biztos igaz a közmondás - legalábbis a véleményük alapján - kurvából lesz a legjobb feleség. -és egyben elnézést is kérek Krasznai Tündétől, mert se a cikk, se a véleményem nem róla szól. Sokkal inkább azokról, akik persze kesztyűben fogják az "izét", de mással markoltatni szeretnék. :-)

joszip 2013.12.25. 17:10:22

Ez az egész sztori egy baromság, ez a poszt jól illik az egészbe, annyit ér ez is. Majd ha a kedves blogger karikacsapással szórakoztatja a gyerekeit Playstation helyett, meg szalmabábuval Miss Pixy (vagy mi a faszom megy mostanában) helyett, akkor írja meg azt a cikket, hogy a mai gyerekek nem az X Faktor sztárjaira buknak. Szerintem ez kifejezetten jó, a tinirajongás tárgya pár év múlva a semmibe vész, megmutatván, mennyit is ér a kereskedelmi tévék világában a "siker".

valerianna 2013.12.26. 11:56:24

@apanna: Valahogy egy mondat kimaradt a posztodból /valahogy liberális ateistáink rendre kifelejtik/
...mert Jézus Krisztus a gyógyítások, és bűnbocsánatok után ezt is mondta...

Jn 8.11
"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"

valerianna 2013.12.26. 12:15:39

@gugga: A megbocsátás, csak a bűnbánat és a fogadalom után következhet...
Jn 8.11
"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"

valerianna 2013.12.26. 12:21:30

@Punxsutawney Mormota: A keresztények nem vétenek...de aki csak felszínesen ismeri a Szentírást, az ne hivatkozzon rá!
Jn 8.11
"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"
.
ezen vétkek pedig pl. élettársi kapcsolat, vagy más olyan bűn, amit a tízparancsolat tilt.

Punxsutawney Mormota 2013.12.26. 22:39:25

@valerianna:

Mire is gondolsz? A "Ne paráználkojd!" felszólításra?
Van egy rossz hírem! A keresztény bibliafordítók meghamisították a fordítást, a korabeli egyházi kívánalmaknak megfelelően. Az eredeti héberben úgy hangzott, hogy "Ne légy házasságtörő!", ami egy hasznos tanács volt, mivel a házasságtörő (asszony) büntetése kövezés általi halál volt, ami egy elég kellemetlen konzekvencia és meglehetősen aránytalan néhány perc örömért cserébe.

Nem is tudom, hogy miért akar valaki oktatni, és bibliai idézetekkel dobálózva sarokba szorítani, amikor egy plüssmaciban több életrevalóság van, mint benned.

Punxsutawney Mormota 2013.12.26. 22:42:26

@valerianna: Keresztények nem vétenek? Háháháhááhá, erről a több millió legyilkolt embernek, akit a kereszténység nevében kaszaboltak le, az Afrikából Amerikába, rabszolgamunkára hurcoltak millióinak nyilván más véleménye lenne, de az gondolom, hogy rendjén való az értékrended szerint.

valerianna 2013.12.27. 09:27:57

@Punxsutawney Mormota: Egy mormotában több értelem van, mint abban aki nevét bitorolja,,,
1. A korabeli egyház, nem hamisított...bár szeretnék a szektások ezt vélni...a rossz hírem az,
a, Ószövetségi parancs, így a zsidókra vonatkozott elsőként,
de itt a paráznaságra vonatkozva...csak hogy értelmed nőjjön!
Ne kívánd felebarátod[j 17] házát, ne kívánd felebarátod feleségét,
וְעַבְדוֹ וַאֲמָתוֹ וְ‏‏שׁוֹרוֹ וַחֲמֹרוֹ
vəavdó vaamátó vəsóró vachamóró –
se szolgáját, se szolgálólányát, se ökrét, se szamarát –
b. miért tette volna? Hiszen a zsidóságnak volt elsőként feladata
c., az egyházat senki sem szorította semmire
--------------
erre panaszkodsz a legyilkolt emberekre hivatkozva,
ámde
a, lemaradtál a középkorban
b, nézd meg a kommunizmus áldozati listáját
c, olyanok vitték a rabszolgákat, mint magad is vagy, az orrodat fogd meg! Másra mutogatsz, míg magad a keresztlevél által maradhattál életben,,,azaz felmenőid köszönhetik életüket Egyházamnak, a keresztlevél által. Igy viszont lemaradtál a kárpótlásról?

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.12.27. 16:11:23

Nekem a tehetségkutatók zsűrijeihez is lenne pár megjegyzésem. Sok szakmai dolgot nem hallottam tőlük, legtöbbször csak panelekkel sztárolják a versenyzőket vagy éppen ledorongolják. Feldícsérnek bűnhamis, katasztrofális produkciókat is, a ritmizálás és a zeneiség szóba sem került a versenyzők értékelésekor.

Punxsutawney Mormota 2013.12.29. 13:48:50

@valerianna: Akkor szelektálunk zsenikém? A "Ne légy házasságtörő!" csak a zsidókra vonatkozott, de a "Ne ölj!", "Ne lopj!" mindenkire? Ugyan már, ezt egy hozzád hasonló birka sem gondolhatja komolyan! :D

És most, hogy Karácsony tiszteletére jó alaposan kizsidóztad magad, örömmel közlöm, hogy óóó, igen, a bibliát nagyon sokszor a kényükre-kedvükre módosították, fordították, beleillesztettek evangéliumokat vagy kivettek belőle, éppen ahogy az uralkodó szélirány megkívánta.
De legalább ügyesen kezeled a wikipédiát.

valerianna 2013.12.29. 14:23:12

Mormota...ez lenne a zsidózás vagy az, amit Te próbálsz eladni? A Szentírást, senki sem módosította, ámde az ateista bolsevik ezt állítja...és lőn hitler, sztálin, rákosi, kádár, horn mao, cheq...stb.
hu.wikipedia.org/wiki/A_kommunizmus_fekete_k%C3%B6nyve
.
és kik az ateista bosevikok? Nézd csak meg származásukat!

szekertabor · provo.blog.hu 2014.01.03. 12:52:21

@apanna: "Próbál ez a nő kimászni a fertőből, és minduntalan visszanyomják"

Értsd már meg, hogy nem a Krasznairól szól a poszt, ő csak apropó. Az fáj minden jóérzésű embernek, hogy a Parlamentbe miért az X-faktoros percemberkéket hívják szerepelni, miért nem olyanokat, akik valóban jó példát mutathatnak a gyerekeknek.

Digitmokus 2014.01.06. 11:13:24

Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajért. Mindenben utánozni akarta, frizura, smink, stb... Szerencsére az anyja időben leállította ezt a fene nagy rajongást, még mielőtt a kislány a gugliban megtalálta volna a videót meg a képeket... Nem értitek? A kislányok UTÁNOZNI akarják a sztárokat!!!! Nehéz ezt felfogni? Nem az a baj hogy pornózott, egészségére, az ő dolga, de ne legyen már belőle idol, ha lehet. És főleg ne az ország házában. A szennycsatorna nagyon jó terep a számára. Aki meg azt nézi, az magára vessen.
süti beállítások módosítása