Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása

Azt írja a Bankár:

„Az MTV nagyságrendileg ötszörös stábbal és többszörös költségvetéssel a két nagy kereskedelmi csatorna nézettségének 30-50 százalékát tudja csak elérni.

Majd az állami támogatásra célozva megkérdezi: „miért tekintjük triviálisnak, hogy ha valaki színházba megy, a jegyének 50-80 százalékát mi, többiek fizessük?”

És amúgy is: nagyon piszkálja a csőrét, hogy a költségvetés túl sok pénzt szán „szabadidő, kultúra, vallás” célokra.

Nem tudom, mennyire jellemző az MKB-bankra (ahol az úriember dolgozik) ez a mentalitás, de hallottam már efféle gondolatmenetet olyan nagyszerű gondolkodótól, mint pl. Demján „Minek ide ennyi művészeti oktatás” Sándor – úgyhogy megkockáztatom: ahol a pénz lakik, ott bekattan valami, aminek következtében furcsa szemüvegen át látják a világot.

A Bankár azt hiszi, össze lehet hasonlítani egy gagyitévé kiadási struktúráját a közszolgálati tévé nézettségével. Az ő szellemi szintjét valahogy nem birizgálja, hogy a gagyitévé gagyi műsorokat ad, melyek az emberben lévő viselkedésminták negatív pólusaira építenek. (Lásd: a híradók anyagának 90%-a negatív hír.) A részvénymágus teljesen jól el van az utcáról beeső, képzetlen sorozatszínészek világával, a celeb-képző és sztárcsináló műsorokkal, melyek révén Alekosszal és VV Évivel gazdagodott hazánk kulturális élete.

Persze, nem állítom, hogy ideálisan működik a közmédia, de azt állítom: ha valaha hatalomra kerül egy ilyen furcsa – hogy ne mondjam: korlátolt – gondolkodású ember, akkor lesz vége ennek a nemzetnek.

Mert, hogy, minek állami támogatást adni a kultúrára? Hiszen nem lehet forintosítani az emberek lelki fejlődését, úgyhogy az nincs is, vagy ha van, akkor értéktelen. Nosza, vágjuk meg jól a kultúra, vallás és szabadidő támogatását. És nem elég, hogy ezek a gondolatok megszületnek a fejében, még cikket is ír róla, amit leközöl az Index.

Nem ragozom tovább…

Felemelő gondolatok mentén telnek egy MKB alkalmazott napjai:-(

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr366184282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása