Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása

Adott egy város, aminek ilyen a főtere:

8. Főtér2.png

Itt született és alkotott Rippl-Rónai József, Vaszary János és Juan Gyenes. 

Rippl-Rónai felújított villája ma is látogatható.

11. Rippl-Rónay villa.JPG

Van egy gyönyörű szép parkjuk,

20. Városligeti-tó.jpg

valamint övék a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője.

21. Kaposvári Virágfürdő.jpg

Akinek még ez is kevés, az megmártózhat a város saját "Balatonjában":

24. Deseda-tó.jpg

De ebben a városban van Magyarország legnagyobb fedeles lovardája is.

22. Lovasakadémia.JPG

2010-ben beköltözött a városba egy fesztivál.

Itt van róla egy kis összefoglaló:

Kokas Katalin művészeti vezető meghívására a klasszikus zene világának legnagyobb nevei jöttek el, és ezt a kritikusok is méltatták: 

"Talán sosem játszott együtt Magyarországon annyi klasszikus zenei klasszis, mint az I. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon.” Népszabadság 2010.08.16.


A Kultúra.hu szerint pedig:

„Egyenes úton vagyunk, hogy Magyarország legmagasabb színvonalú komolyzenei fesztiváljának létrejöttét ünnepelhessük.” Kultúra.hu 2010.08.20.

Persze, a világszínvonalú klasszikus zene mellett könnyedebb program is volt:

Sokat gondolkodtam, ki az első számú célközönsége a fesztiválnak, és arra jutottam, hogy a klasszikus zene rajongói mellett a jövő értelmiségét képező fiatal egyetemisták a legfontosabbak. Nekik kell megtanulni, hogy klasszikus zene nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Próbáltunk hát az ő nyelvükön is megszólalni, külön reklámot készítettünk nekik.


Bebével csináltunk egy nagyon elborult verziót is, ami - Mozart súlyosan trágár versének köszönhetően - soha nem került nyilvánosságra. Nem illett egy világszínvonalú klasszikus zenei fesztiválhoz ez a durva szöveg.

Bár ezt a reklámot nem használtuk, a koncerteken zsúfolásig megtelt a koncertterem.

Úgy tűnt, sikerült megszólítani a közönséget, és mind a program, mind a fellépők alkalmasak voltak arra, hogy Kaposvárra csábítsák a zeneszeretőket. 

Így volt ez tavaly előtt, és tavaly is - amikor ezt írta a Reuters tudósítója: „Ez a legérdekesebb fesztivál, amit valaha láttam – nem csak Magyarországon, de egész Európában is.”.

Az idén azonban új koncepcióval állunk elő, ami szerintem sokkal érdekesebb és izgalmasabb az eddigieknél.

Hogy miről van szó?

Csütörtökre megírom!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr725222415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása