Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása 

Sokáig Mózerékhez jártunk, akiknél minden kicsit drágább volt, mint a többi boltban, kivéve egy valamit: a zöldséget és a gyümölcsöt. Ez ugyan annyiba került, viszont – köszönhetően Gyula szorgalmának és hozzáértésének – elképesztő friss és jóízű volt. Gyula hetente három éjszakát a nagybani piacon töltött, és gondoskodott róla, hogy legyen nekünk finom zöldségünk és gyümölcsünk. Ezért mentünk hozzájuk, és persze, ha már ott voltunk, vettünk mást is. Ezzel így elvoltunk mi is, Gyuláék is. Aztán egyszer Gyula elfáradt. Szólt, hogy abba fogja hagyni, de szívesen kiadja a boltot másnak, sőt, be is tanítja az illetőt a „szakmai” fogásokra.

Így is történt. Jöttek az új boltosok, fiatalok voltak, lendületesek – jókat dumáltunk velük. A srác eljárt éjszaka a piacra, hozta a friss árut, mi pedig mentünk vásárolni. Aztán két hónap után valami megváltozott. A bolt előtt egyszer csak megállt egy „zöldség-gyümölcs kiszállítás” feliratú furgon, és elkezdtek pakolni. Tudtam, hogy itt a vége! A fiatalok két hónap után belefáradtak abba, amit Gyula évtizedekig csinált. Végiggondolták a beszerzést, és úgy döntöttek: Gyula egy lúzer volt, biztos nem ismerte ennek a nagyszerű zöldség-gyümölcs kiszállító cégnek a számát. Pedig Gyula ismerte. De azt is ismerte, hogy mit szállítanak ki. Úgyhogy soha nem hívta fel őket. Nem, nem rossz az általuk hozott termék, csak nem ! Illetve, nem a legjobb! Nem olyan, amit a bolt vásárlói megszoktak. Úgyhogy nem is mentünk többet oda. A bolt pedig újabb két hónap múlva bezárt.

A fiatalok elmondták, hogy az embereknek nincs pénzük vásárolni, ezért csappant meg a forgalom. Én – nem akarván szembesíteni őket rossz hozzáállásukkal – csak hümmögtem. Nem akartam megmondani nekik, hogy találtunk Budaörsön egy másik zöldségest, aki Gyulához hasonlóan végzi a munkáját. Kb. 30%-kal drágább, mint a többiek, de folyamatosan kiváló árut biztosít. Mi pedig – mivel minden nap keresztülmegyünk Budaörsön – két hónapja már ott vesszük a zöldséget és a gyümölcsöt.

Igen, drágább, mint a többi, nem tud versenyezni a Tesco-Auchan-CBA-stb. áraival. Viszont mindig friss, a legtöbb termék magyar (persze, nem a déli-gyümölcsre kell gondolni:-) , és NAGYON FINOM! Úgyhogy a drágábbat-kevesebbet-de jobbat kombót választva ott vásárolunk.

Illetve vásároltunk egészen mostanáig. Mivel a zöldséges bezárt.

Zsolti azt mondja, eltűntek a vevők. Zsolti azt nem mondja, hogy nincs pénzük, mert tudja, hogy Budaörs az ország leggazdagabb települése, és itt él a legtöbb gazdag ember. Zsolti szerint a következő okok miatt nem vásárolnak nála:

-        sok vevő leszokott az otthonfőzésről, inkább készételt szállíttatnak maguknak

-        800 méterre megnyílt egy nagy CBA, a vevőknek pedig nem ér annyit az ő zöldsége, hogy emiatt oda is elmenjenek

Nem akarom elhinni, de igaz: 2013-ban Magyarország leggazdagabb településén, a leggazdagabb emberek nem tartják el a város egyetlen normális zöldségesét. Mennek a multiba, meg a hiperbe, utána pedig megrendelik a készételt.

Nagy baj van Budaörsön. Nem a pénztárcával van a baj, hanem a gondolkodással. Ismét bebizonyosodott, hogy a pénzzel nem jár együtt sem az igényesség, sem az odafigyelés, sem az étkezési kultúra. Pedig bizony, ennek a rétegnek kéne eltartani az egyre jobb hazai termékekkel kereskedő tisztességes zöldségeseket!

Mindegy. Szépen mutatnak a multik parkolójában álló Q7-esek, és X6-osok…

Mi pedig ismét jó zöldségest keresünk! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr785508486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása