Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása 

Az van, hogy az új házszabály szerint a parlamenti ülés elején a képviselőknek felállva kell köszönteni az ülést levezető elnököt. Tehát nem csak a Fideszes Kövér Lászlót (ahogy azt sugallják egyesek), hanem az MSZP-s, Jobbikos, meg az összes többi levezető elnököt is, amikor ők vannak soron.

Az új elképzelés szerint azzal a gesztussal tisztelik meg a képviselők a választókat, hogy a Parlamenti ülés vezetője előtt, mint a "népfelséget" szimbolizáló tisztségviselő előtt felállnak.

Az ember azt hinné, hogy ez egy normális dolog. De egyesek szerint nem.

Vannak ezek a mi pénzünkből élő urak, akik azt állítják, hogy alkalmasak a mi megfelelő képviseletünkre az Ország Házában, úgyhogy legyünk szívesek odaküldeni őket. Van ugyan egy-két elvetemült közöttük, aki szerint "Miért kéne egy képviselőnek jobbnak lennie, mint bármelyik állampolgárnak?! A parlamentben pont olyanok ülnek, mint az utcán bár ki, tehát nincs a képviselőkön semmi felelősség, csinálnak amit akarnak." A fiatalember - ma már mindezt Brüsszelből írogatva - csak azt felejti el, hogy amikor választások vannak, nem átlagpolgárokként mutatják be magukat, hanem olyanoknak, akik KÉPESEK és ALKALMASAK sok-sok választó nevében az ország dolgait jól intézni.

Nos, ezek a KÉPES és ALKALMAS emberkék ahogy bekerülnek a Parlamentbe, elmegy az eszük. Az egy dolog, hogy kioktatják a választót, mondván: nehogymá' jobbnak, egyenesebbnek, tisztábbnak kelljen lennem, mint bár ki más!

A másik viszont, hogy sikítófrászt kapnak, ha meg kell alázkodniuk. A most hőbörgők szerint mind ez kisiskolás, megszégyenítő, kommunista csökevény.

Nos, egyáltalán nem tisztelt képviselők!

Jó lenne kicsit csönben maradni, belegondolni, hogyan is kerültetek a Parlamentbe, mi ott a dolgotok, aztán szépen csöndben felállva megtisztelni ENGEM - a VÁLASZTÓT - minden egyes ülés elején, amikor megjelenik a levezető elnök. Így talán kicsit később felejtenétek el, miért is küldtünk oda titeket, talán nem lenne akkora a szátok, és nem hinnétek azt, hogy mi vagyunk értetek.

Annyiban igaz az iskolás hasonlat, hogy amint az iskolásoknak meg kell tanulniuk a rendet és a fegyelmet, úgy tűnik, nektek is.

Ti pedig Tisztelt Választók, jól figyeljétek meg, kiknek az egója nagyobb a felétek - a VÁLASZTÓK - felé való alázatnál, kik hőbörögnek, hogy fel kell állniuk a mindannyiunkat képviselő személy előtt, aztán tavasszal döntsetek a sorsukról!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr845676617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evonoir 2013.12.09. 13:16:37

"szépen csöndben felállva megtisztelni ENGEM - a VÁLASZTÓT - minden egyes ülés elején, amikor megjelenik a levezető elnök." Ugye azzal tisztában vagy, hogy téged a választót az általad választott képviselő (hmm milyen beszédes elnevezés) képvisel. Tehát téged pl úgy lehetne megtisztelni, hogy amikor bejön a terembe a képviselőd, akkor az egész terem felugrik, hogy téged jól megtiszteljen. Majd amikor bejön az én képviselőm, akkor annak is felugranak, hogy engem is jól megtiszteljenek. Azért a levezető elnök nem egy karmester, akinek ugrálni kéne, ha belép.
A levezető elnököt nem én választottam, azt kijelölte a nép által választott brancs, hogy csinálja ezt (Kövér talán itt tud a legkevesebbet ártani). Mitől szimbolizálná a népfelséget?
süti beállítások módosítása