Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása

500 millió (azaz félmilliárd!) forinttal támogatja a magyar kormány Gőz László magán koncerttermének megvalósítását. Ennyi a hír.

Gőz László – több tevékenysége mellett – a balliberális oldal ikonjainak számító Geszti Péter és Dés László lemezeinek kiadója, a Westel (később Magyar Telekom) „Kapcsolat koncertek” szervezője, Demszky Gábor támogatottja volt a mögöttünk hagyott időszakban. Bár nem volt annyira előtérben, mint a fenti emberek, erősen kötődött hozzájuk.

És most az Orbán kormány félmilliárdot ad neki, hogy befejezze kétmilliárdos „kis MÜPÁ”-ját a IX. kerületben.

Na, ha valami, hát ez kultúrharc!

Azt is elmondom, miért.

Egyrészt azért, mert Gőz László (szakmabelieknek: Öcsi) fenti tevékenységei mellett meghatározó tagja volt például az ESP együttesnek – tehát nem egy kutyaütő zenészről, hanem elsőrangú előadóművészről van szó.

Aztán azért is, mert Öcsi a támogatásokat és üzleti bevételeket nem ellopta/elköltötte a Riviérán, hanem elképesztő mennyiségű kortárszenei CD-t adott ki belőle. Munkássága révén sikerült megszereznie Kurtág György és Eötvös Pétes megtisztelő barátságát, olyannyira, hogy Eötvös a most megnyíló komplexumban fogja tartani nemzetközi kurzusait.

Aztán azért is, mert gondos és előrelátó projektvezetőként felépítette az ország egyik legnagyobb zenei könyvtárát – nem, mint közintézmény, hanem mint őrült zenebuzi, aki igyekszik segítséget nyújtani a következő generációk számára az előrelépéshez.

Nos, az Orbán kormány nézi-nézi ezt az embert, és azt mondja: „Adjuk oda neki azt az 500 milliót. Mert jó helyen lesz!” Ugyan lehetne stadiont is építeni belőle, meg még száz másik pályázatot támogatni helyette, de Öcsi projektje legalább annyira fontos!

Drága Barátaim! Ez volt az igazi kultúrharc – és a kultúra győzött!

Nem az számított, hogy Öcsi kinek a „kölyke”volt, kik támogatták sokáig, kiadott-e valaha ballib-művész lemezeket, hanem az ezen messze túlmutató kultúramegőrző, értékteremtő munka, melynek ma már komoly nemzetközi visszhangja is van.

Lehet fikázni és/vagy irigyelni Öcsit, de inkább tessék utána csinálni!

A recept:

-        Húszévi gyakorlással igazi művész-emberré válni.

-        Helytállni hazai és nemzetközi színpadokon.

-        Elköteleződni a kultúra mellett, és éjjel-nappal azért dolgozni, hogy az igazi érték megmaradjon a jövő számára – például lemezfelvételek formájában.

-        Felvállalni a fiatal tehetségek támogatását.

Amint látjátok, Öcsi kapcsán nem nagyon van szó rózsadombi villáról, kétévente lecserélt luxusautókról, külföldi titkos bankszámlákról.

Öcsi után a magyar kormányt is lehet fikázni – de ezzel a döntésével bizony bemutatta, hogyan kell kultúrharcot vívni. És félmilliárdot adott  egy megszállott, egész egzisztenciáját a kultúra oltárán feláldozó hapsi elképesztő projektjére.

Innen küldök nekik egy nagy BRAVÓ-t!

Öcsinek pedig csak annyit üzenek, hogy sokan, sokat fogunk tenni azért, hogy az iszonyú bankkölcsönt fedezni hivatott havi bevételek mindig rendelkezésre álljanak.

Üdv: Gyuri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr925029726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása