Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása

Van egy német barátom, akivel évente kétszer-háromszor szoktam találkozni.

Legutóbb azt kérdezte tőlem: „Mi folyik nálatok?! Miért engeditek, hogy a kormányotok ezt csinálja veletek?!” Ezt követően fél órát beszélt arról, hogyan értette meg a német médián keresztül a magyarországi helyzetet.

Kb. fél óra alatt vázoltam én is az én megértésem szerinti magyarországi helyzetet.

Szegény német barátom teljesen elhűlt, és látszott rajta, hogy alapvető értékek rendültek meg benne. Nem értette, hogy ha én igazat mondok, a német médiában miért nem esik erről szó? Vagy, ha a német média igazat mond, én miért hazudok neki? Hogyan van az, hogy el kell döntenie, kinek hisz: a barátjának, vagy a német polgárok informálására hivatott médiumoknak?

Az az igazság, ezt a világot már én sem értem.

Régen az úgy volt, hogy ha a király úgy döntött, elveszi a másik király vagyonát, megüzente neki, hogy „jövök a pénzedért”, aztán jól háborúztak egyet, és aki nyert, az örült.

Ma az úgy van, hogy ha a király el akarja venni mások pénzét, megüzeni nekik, hogy ti vagytok a legjobb barátaim, és csak azért bántalak titeket, hogy nálatok is olyan nagy demokrácia és jólét lehessen, mint nálam.

Kifordultak a dolgok, semmi nem az, aminek látszik, minden mögött meg kéne találni a valódi indítékot, a gazdasági érdekhálót – hiszen csak így válik értelmezhetővé az üzenet.

Ez engem fáraszt. És tudom, hogy titeket is.

Úgyhogy gyertek el Kaposvárra, törődjünk egy kicsit az igazán fontos dolgokkal: zenével, mindenféle művészetekkel és egymással.

Augusztus 13-19 között szeretettel várlak benneteket!

Üdv: Gyuri :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr105283236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása