Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása 

Mivel mindenki jót írt róla, mi is megnéztük Gattyán György (azért sem írom ide, hogy pornó-milliárdos) il Bacio di Stile áruházát. Gondoltuk, e havi zsebpénzünkből veszünk egy rend ruhát nekem is, meg a páromnak is:-)

Egy-két év múlva Gattyán lesz a leggazdagabb magyar – aki szemben az eddigiekkel nem az ország szétlopásából, hanem egy globális vállalkozásból szerzi a pénzét – úgyhogy kifejezetten kíváncsi voltam, mit hozott létre.

Nos, az üzletről mindent elmond a következő jelent: belépünk az épületbe, ahol a plázákban megszokottnál kicsit hangosabban szól Robin Thicke Blurred Lines-ja. De valahogy mégsem zavaró. Csodálkozom magamon, miért nem akadok ki a hangos zenén, aztán rájövök: mert JÓL SZÓL! Nem a szokásos, basszus nélküli áruházi „telefon”-hangzás, hanem rendesen élvezhető, komoly cuccot sejtető feeling van. Keresem a hangfalakat, de nincsenek sehol. Megyek a hang irányába, nézem a falat, hangszóró sehol. Ennyire hülye nem lehetek, egy kapualjban csak megtalálom a hangfalakat – vagy mi! De nem találom.

Közel megyek a falhoz, ahonnan a hangot hallom, kezemmel óvatosan megérintem, hogy rezeg-e. Rezeg. Itt van mögötte a hangszóró! Megkeresek egy másikat is, ott is rezeg. Na de ha a fal mögött van a hangszóró, akkor az le kéne, hogy fogja a magas frekvenciákat! Itt pedig minden tök jól hallatszik. Ez így nem stimmel!

Kb. két perce nézegetem és fogdosom a falat, mikor odalép az ajtót nyitó biztonsági őr. Várom a kioktatást, hogy ne fogdossam a falat, mert ezmegaz.

Ehelyett az úr rám néz, és kedvesen mosolyogva megkérdezi: a hangfalakat keresi? Nézze, ott van három kis fekete pont. Onnan jön a hang. Ezek speciális, BEVAKOLHATÓ hangfalak, még én sem láttam korábban ilyet.

Zavartan nézek a figurára, egy ajtónyitó biztonsági őrtől nem ilyen eszmefuttatást vártam. De ez más. Ez az il Bacio di Stile. A hely, ahol már a biztonsági őr is lenyűgöz.

És ilyen az épület, ilyenek az alkalmazottak, ilyen a hangulat. Hibátlan.

Kivéve, ha vécére kell menned. Nyugi! Tiszta, szép, tágas, luxus minden, de nincs egy nyomorult akasztó sehol, ahova felakaszthatnád a kabátodat, zakódat. A legsuttyóbb módon a vécéajtó kilincsén tudod csak tartani a ruhádat, amit kézmosáskor a mosdó mellé kell tenned, ahonnan előtte a gondosan odakészített törlőkendővel le kell törölnöd az előző vendég által odafröcskölt vízcseppeket.

Furcsa, és érthetetlen, hogy egy ilyen beruházás tervezőinek nem jutott eszébe: a mellékhelyiségben illik fogast csavarozni az ajtóra – vagy bárhova.

Aki ismeri, mondja meg Gattyánnak, hogy a Bolyki egészen addig nem megy zenét hallgatni az il Bacio di Stile-be, amíg nem tesz ruhaakasztókat a vécébe! :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr885682761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása