Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása 

Nem rég e-mailt kaptam egy kedves barátomtól, melyben az első Music Hungary konferenciára hívta fel a figyelmemet.

Az Egerben megrendezett esemény a „zeneipar” helyzetét hivatott áttekinteni, és a csatolt excel fájlban olvasható nevek alapján ezt leginkább a könnyűzenei élet képviselői fogják megtenni.

Mivel épp most készülök megírni a zenei életről szóló gondolataimat, fontosnak tartottam ott lenni, meghallgatni mások véleményét is, így hát jelentkeztem a megadott weboldalon.

Külön vonzerőt jelentett, hogy a rendezvény helyszíneként az egri Bolyki pincészet volt feltüntetve – és hát, ugye, a névrokonság kötelez:-)

Néhány nap múlva kaptam egy visszaigazoló mailt, melyben jelzik, hogy jelentkezésemet elfogadták, minden oké.

A rendezvény előtt ismét jött egy mail a főszervezőtől, melyben a legfontosabb infókat ismét összefoglalták:

-        helyszín: Bolyki pincészet

-        regisztráció: 9:00-tól a helyszínen

-        konferencia kezdete: 10.00

Csütörtökön 9:30-ra mentem a helyszínre, hogy legyen időm regisztrálni.

A regisztrációs sátor már állt, de regisztrálni még nem lehetett, mert a számítógépeket akkor nyitották ki.

9:40-kor hívtak a hölgyek, hogy most már minden oké, majd kiderült, hogy még sem, mivel a névtábláink nyakba akasztóit a hotelben felejtették, úgyhogy inkább majd a szünetben menjek regisztrálni.

A kicsit kusza kezdés után jöttek a kerekasztal beszélgetések. Voltak a moderátorok, voltak a meghívottak, és voltak a témák.

A moderátorokat két részre lehetett osztani: felkészültek és felkészületlenek. Volt, aki komolyan vette a feladatot – és minket is, akik odamentünk. Többen alapos elemzéseket készítettek, és ezek alapján összeállított kérdéssorokkal várták beszélgető partnereiket. De sajnos, volt olyan moderátor is, aki nem, hogy nem készült fel beszélgető partnereiből, de azt sem tudta, kire kell nézni, amikor a bemutatásnál kimondja a nevét! Azért ilyennel még nem találkoztam… Biztos baromi elfoglalt a moderátor úr, de akkor ne vállalja el a feladatot! Nem hülyéskedni megyek Egerbe, és ha én időt szakítok egy szakmainak mondott konferenciára, akkor ő is szakítson időt, arra, hogy felkészül. Ez így mindenkivel szemben tiszteletlenség volt.

De persze elmondhatjuk, hogy többségben voltak a felkészült moderátorok.

A beszélgető partnereket szintén két részre lehetett osztani: akik érdemben hozzászóltak, és akik eljöttek nyegléskedni. Legtöbbjük nagyszerű szakember volt, érdemes volt meghallgatni véleményüket. De akadtak nem odavalók is. Volt pl. egy úriember, akit csak becenevén szólított a moderátor, és úgy beszélgetett vele mega-giga sikeres szerzeményéről, hogy nem mondta meg, miről is van szó. Röstelkedve kérdeztem a mellettem ülőktől, ki ez az ember, és mit írt, amit rajtam kívül nyilván mindenki ismer – hiszen nem kell sem őt, sem szerzeményét bemutatni a konferencia résztvevőinek. Ekkor tudtam meg, hogy az úr a „Két kicsi lego” című nagyszerű sláger szerzője. Ettől persze még lehetett volna hasznos résztvevője a konferenciának, de nem volt. Végig idétlenkedett, és látszott, ő sem nagyon tudja, mit keres itt. Ugyan így Új Péter újságírót sem pontosan értettem, a témához alig szólt hozzá, inkább jót beszélgetett a moderátorral arról, hogy akar-e még valaha zenei cikkeket írni. Szégyellem magam, hogy komolyzenészként/jazzistaként nem ismerem a munkásságát, de Egerbe nem azért mentem, hogy erről kapjak tájékoztatást.

Azt is sajnáltam, hogy hosszú idő ment el L. Simon László és az MTVA jelenlévő vezetői közötti élcelődéssel, értékes perceket véve el az amúgy fontos témától.

Ennél részletesebben nem szeretnék most belemenni a szakmai tartalomba, erről a következőkben igen részletesen, több fejezetben írok majd.

Ebédszünetben elmentem becsekkolni a hotelbe, ahol a recepciós el akarta magyarázni, hogy igaz, hogy a négy csillagos részbe fizettem szállást magamnak, de sokkal jobban járok, ha a három csillagosban ad nekem szobát. Hülyén néztem ki a fejemből, és nem akartam elhinni, hogy ilyen van, de volt. Rossz ízű vitatkozás lett a dologból, míg végül duzzogva odaadta egy négy csillagos szoba kulcsát. (Egyébként a szoba teljesen rendben volt.)

Másnap a reggelinél szinte mindenki ott volt, úgy láttam, nem sokan mentek haza.

Reggeli után kimentem a Bolyki pincészetbe, és bár kicsit késve érkeztem, a meghirdetett időpontban senki nem volt ott. Fél órát vártam, közben végignéztem az összes mailemet, és kerestem, hol lehet a hiba. De nem találtam meg. Mindenhol az szerepelt, hogy a konferencia a Bolyki pincészetben lesz. Az volt a rendezvény regisztrációs oldalán, a szervezők mailjében, és a konferencia első napján kitett programlistán is.

Valami változás történt tehát, amit rajtam kívül mindenki tudott.

A szervezőknek írott mailemben jeleztem a problémát, amire két nappal később(!) azt a választ kaptam, hogy „Mindenki ugyanazt a tájékoztatást kapta. Lehet, hogy mások elolvasták...:)”

Bátor problémakezelés, biztos így kell ezt csinálni – de ha az én alkalmazottam ezt írná egy Kaposfest vendégnek válaszul, másnap már biztos nem dolgozna nálam.

Lehet, hogy mindenki ugyanazt a tájékoztatást kapta, de abban sehol nem szerepel, hogy máshol lesz a második napi program. Vagy a többiek másfajta tájékoztatót kaptak, mint én? Ez is lehet.

Mindenesetre a pénteki programról lemaradtam (az interneten olvastam el az összefoglalókat), és elindultam haza, hogy megnyissam Kálló Péter barátom fotókiállítását a Brody Studios-ban. Tudjátok, ő az, aki az idei sajtófotó kiállításon „művészet” kategóriában első lett. Butaság lenne kihagyni a képeit! :-)

Összességében érdekes dolog ez a Music Hungary ötlet, mindenképpen jó, hogy valakinek végre eszébe jutott, és megszervezte. Fontos dolgokról volt szó, melyeknek hosszú távú kihatása lehet hazánk zenei életére – és nem feltétlenül pozitív irányban.

Ennyit a konferencia külsőségeiről, a szakmai részről a következő bejegyzésekben írok.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr545308280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Művész-Ember 2013.05.20. 13:58:03

Bár a szervezőket nem nagyon érdekli a probléma, rájöttem, hogyan történt a félretájékoztatás a helyszínnel kapcsolatban.

Most beütöttem a keresőbe a "music hungary" kifejezést, mire felhozta a Sziget honlapján a rendezvény meghívóját.
www.sziget.hu/musichungary

Valószínű, a szervezők ezt a meghívót küldték ki az adatbázisukban szereplő (99 %-ban könnyű zenész) ismerőseiknek, akik között én nem szerepelek (meg ahogy láttam, úgy nagyjából más komoly zenész sem.) Ez egyébként nem szemrehányás, a Szigettel legalább tíz éve nincs semmiféle együttműködésünk.

Bár ők nem küldtek meghívót, hozzám - egy ismerősömön keresztül - még is eljutott a rendezvény híre, és a regisztrációs oldal linkje.
event2.rentit.hu/2013_musichungary/registration

Itt már nem szerepel az az információ, hogy a pénteki etap a hotelben lesz.
És innentől kezdve semmilyen más információs anyagban sem szerepelt, kizárólag a Bolyki pincét jelölték meg helyszínnek.

Aki tehát nem kapott meghívót, hanem "csak úgy" tudott a rendezvényről, az nem tudhatott a pénteki helyszínről.

Javaslatom: aki iparági konferenciát szervez, és nem csak saját ismerőseire számít, az kicsit körültekintőbben tervezze meg az információáramlást.

Üdv: Gy
süti beállítások módosítása