Partnerek

kaposfest_logo01.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg


zene_hu_logo_nagy.jpg

Friss topikok

  • lászlóági: @Dolcimelo: bizony anno én is így kezdtem tanulni, de azutn ennek véget vetettek bizonyos okok! (2020.06.21. 15:27) ZAK vs KONZI
  • holdbélicsónakos: Kedves Gyuri! Most már én is félek... TŐLED. Üdv! Papp Máté volt művész-ember munkatárs (2014.03.28. 22:45) Most már én is félek
  • Digitmokus: Az uncsim kislánya, akinek ugye meg volt engedve hogy nézze az XFaktort, odáig volt ezért a csajér... (2014.01.06. 11:13) Pornós Krasznai
  • Barna Páli: Üdv! Szeretnék valamit kérdezni. Szerintem ha az A hang 432 Hz, akkor annak az oktávja 216 Hz, és ... (2013.12.27. 23:23) 432
  • dittacsello: Kedves Gyuri! Jó, hogy leírtad ezeket. Ha meg is valósulna az 50 kiváló tanár alkalmazása, mi lesz... (2013.12.20. 20:37) Merre tovább Zeneakadémia?

Bolyki Gyuri írása

Először az volt a furcsa, hogy a Váci1 üzletházban megnyíló, nagysikerű „Bodies” kiállítással párhuzamosan a WAM Design Centerben is megnyílt egy Bodies kiállítás. Tök ugyan az volt mind a kettő! Mint ha a WAM-osok lemásolták volna a Váci1 projektet.

Aztán most azt látom, hogy a Váci1 üzletházban megnyíló Van Gogh kiállítással egy időben a WAM Design Centerben is megnyílik egy Van Gogh kiállítás. Most már nem csak úgy tűnik, hogy másolnak… Inkább úgy tűnik, lehet annyira utálni valakit, hogy pénz nem számít, a lényeg, hogy tönkretegyük az illetőt.

Demoralizáló dolog ezt látni, de muszáj továbblépni.

Mint ahogy akkor is muszáj volt, amikor az általunk írt musicalt bevittem abba a színházba, ahova szerintem való, de a direktor úr meghallgatás nélkül annyit mondott: ezt nem mutatom be, írjatok másikat, azt szívesen bemutatom. Nos, nem írunk másikat, mert ennél jobbat nem tudunk írni. Két év munkája van benne, plusz - köszönhetően producertársamnak - annyi pénz, amennyit még nem költöttek kis hazánkban zenés produkcióra. Persze, értem én, hogy ebből a direktor úrnak nem jutna jogdíj, míg ha újat írunk, és beleszól – majd feltünteti magát is szerzőként – akkor bizony ő is odaállhat a kasszához. Mindegy. Megvárjuk, míg olyan direktor lesz, aki legalább meghallgatja a darabot, és utána dönt arról, bemutatja-e.

És akkor is muszáj továbbmenni, amikor azt látom, hogy ellopják az ötletünket.

Egy éve dolgozunk Tibor barátommal egy projekten, mely komoly nemzetközi érdeklődést generál Budapest iránt. Tíz számjegyből álló pénzt kellett összeszedni hozzá befektetői és banki hitel oldalról, valamint immár nyolc hónapja folyamatosan tárgyalunk a lehetséges megvalósulási helyszínekkel is.

És mi történt a múlt héten?! Az egyik helyszínhez köthető úriember és néhány barátja egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy van egy fantasztikus projektjük, amit már el is kezdtek megvalósítani. Majd szóról szóra elmondták az általunk hozzájuk beadott projekt-tervet.

Nos, miután ügyvédünk szerint nem tudjuk megnyerni az ellenük indítandó pert, nem perelünk.

Az üggyel kapcsolatban a következő gondolataim vannak:

  1. Ezek az urak az általunk kiszámolt költségek mintegy 10%-ából akarják megcsinálni az ő projektjüket. Sok sikert, de az egy ultra gagyi, szánalmas bohócság lesz ahhoz képest, aminek lennie kéne.
  2. Arra viszont pont elég, hogy mi ne indíthassuk el a mi projektünket.
  3. Amikor ezek az urak majd csodálkoznak, hogy döglődik az üzlet, mi már rég egy másik ügyön fogunk dolgozni, amit ugyan úgy saját kútfőnkből találunk ki, ahogy ezt is.
  4. Mert vannak, akik képesek kitalálni, majd létrehozni dolgokat, és vannak, akik arra kényszerülnek, hogy mások ötleteit ellopják.

Úgyhogy egy kis bosszankodás után csak annyit üzenek a drága uraknak, hogy

„VAN MÁÁÁSIK!” :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvesz-ember.blog.hu/api/trackback/id/tr625540085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása